Duurzaam Vandaag
Image default
Woning en Tuin

Duurzame woningen door plafondverwarming

Als je mee wil gaan met de tijd is dit het moment voor een verbouwing. De verbouwing die uw hele woning kan verduurzamen. Deze verbouwingen kosten tijd en moeite op het begin maar leveren het dubbel en dwars op op langere termijn. Door de verbouwing kan u besparen op uw maandelijkse lasten en investeren in een toekomst. 

Wat is plafond verwarming?

U heeft vast eerder gehoord van vloerverwarming. Plafondverwarming is net iets minder bekend maar erg efficiënt. De techniek van vloerverwarming en plafondverwarming is namelijk hetzelfde. Het maakt deel uit van de klimaat installaties. De slangen die u vast wel eens heeft gezien in een verbouwingsprogramma zoals VT wonen of bij u zelf thuis worden in plaats van in de vloer in het plafond gemonteerd. Het is over de hele wereld in opkomst en zorgt voor een comfortabel binnenklimaat. De kamers worden zo geleidelijk verwarmd. De verwarming zorgt voor een aangename stralingswarmte. De volle oppervlakte van het plafond kan worden verwarmd waardoor de ruimte optimaal wordt verwarmd. 

Duurzame woning? 

Een woning kan op veel verschillende manieren duurzaam worden gemaakt.  Van het isoleren van muren tot het vergaren van energie met zonnepanelen. Alle manieren zorgen ervoor dat de waarde van de woning zal stijgen maar ook op langere termijn minder zal kosten door de verbouwingen die zijn gedaan. Wie wil dit nou niet? Er is ook een run op hybride gaskachels en andere verduurzamingen. Niet elk huis is meteen al geschikt voor de verduurzamingsprojecten. Kijk eerst naar het huidige duurzaamheidlabel van het huis. Heeft u bijvoorbeeld nog overal enkel glas en muren die niet geïsoleerd zijn? Als uw huis een slecht duurzaamheidslabel heeft is het van belang dat u kijkt naar alle mogelijke veranderingen. Plafond verwarming maakt een hele ruimte warm, maar als de warmte makkelijk kan ontsnappen door de enkele glazen is dit natuurlijk erg zonde. 

Bent u al energiezuinig? 

Er komt steeds meer een focus op de natuur om ons heen. De verduurzaming beschermt deze natuur en daardoor ook de menselijke gezondheid. De duurzaamheid is van belang omdat het geld bespaart door subsidies en duurzame energiebronnen. Daarnaast is het van belang voor de wereld om ons heen. Stap dus ook over naar energiezuinig huis en start met het instaleren van plafond verwarming.