Duurzaam Vandaag
Image default
Woning en Tuin

Duurzaam met je personeel omgaan

In de productiesector is het belangrijk dat er zo duurzaam mogelijk gewerkt wordt. Bij duurzaamheid gaat het om zoveel mogelijk facetten. Duurzaam omgaan met materialen, maar ook duurzaam omgaan met je medewerkers. Dat is allebei belangrijk. Zo kun je namelijk zo lang mogelijk goed werk leveren met het personeel en de materialen die daarvoor nodig zijn. Hoe je dit doet? Dat lees je in deze blog.

Zo ga je duurzaam om met je personeel

Bij duurzaamheid op de werkvloer, wordt vaak gedacht aan het verminderen van wegwerpartikelen of het gebruik van groene stroom. Maar een duurzaam personeelsbeleid valt hier natuurlijk ook onder. Hiermee wordt bedoeld dat je ervoor moet zorgen dat je personeel een goede werkplek moet krijgen. Denk hierbij aan een goede stoel en een goed bureau. Dit wordt ook wel een ergonomische werkplek genoemd. Hiermee zorg je ervoor dat je personeel geen klachten krijgt. Vooral in de productiesector is het belangrijk dat medewerkers vitaal blijven. Met rugklachten kunnen medewerkers hun werk namelijk niet goed doen. Zorg daarom altijd voor de beste werkomstandigheden. Als er veel getild moet worden kan het verstandig zijn om bepaalde hulpmiddelen aan te schaffen. Een elektrische stapelaar, een heftafel of een elektrische pompwagen kan bijvoorbeeld handig zijn. Deze zijn zowel gebruiksvriendelijk als duurzaam. Je personeel hoeft in dat geval niet zelf te tillen en zal dan ook langer door kunnen werken. 

Gebruik duurzame materialen

Het gebruik van duurzame materialen is ook zeker belangrijk om rekening mee te houden. Hiermee kun je al met kleine stapjes beginnen. Zet bijvoorbeeld altijd je beeldscherm uit als je klaar bent met werken en laat de oplader niet constant in het stopcontact zitten. Zorg ook voor planten in de kantooromgeving, deze zorgen voor meer zuurstof en dus een betere concentratie bij de werknemers. Een andere tip is om nieuwe kantoormeubelen tweedehands te kopen. Heel veel tweedehands bureaus zien er namelijk nog perfect uit. Nieuw hoeft niet altijd beter te zijn.