Duurzaam Vandaag
Image default
Woning en Tuin

Is uw dakkapel aan vervanging toe?

Als u al een dakkapel heeft en deze niet meer in de staat verkeerd als toen u hem kocht, kunt u de dakkapel laten vervangen. Bij dit proces zal uw oude dakkapel worden vervangen door een nieuwe.

Prefab dakkapel

Door middel van een nieuwe productietechniek zal u merken dat de dakkapel kosten zullen meevallen in vergelijking met toen u de oude had aangeschaft. Deze productietechniek zorgt voor een prefabricated dakkapel, of in het kort, een prefab dakkapel. Deze dakkapel zal worden geproduceerd in de werkplaats en zal worden gemonteerd door middel van een hijskraan.

Prefab benodigdheden en eisen

Dakkapellen die in de werkplaats worden geproduceerd moeten eerst worden voorzien van de nodige informatie. Informatie die nodig is voordat de dakkapel gebouwd kan worden zijn: De afmetingen van de lengte De afmetingen van de hoogte De afmetingen van de Breedte De helling van het dak Worden gekeken of de straat groot genoeg is voor een hijskraan Als deze afmetingen gemeten zijn en de punten voor uw dakkapel in orde zijn, kan er een afspraak worden gemaakt en kan de bouw beginnen. Het monteren van de dakkapel zal erg snel gaan door deze techniek. Als het niet mogelijk is om dit bij uw dak toe te passen zal de dakkapel worden gebouwd op de traditionele manier. Het bouwen en monteren op de traditionele manier kost ongeveer een dag qua tijd.

Wanneer renoveren?

Als uw dakkapel niet vervangen hoeft te worden kan er ook gekozen worden om de dakkapel te laten renoveren. Als er schade is of als de dakkapel verouderd is kan hiervoor worden gekozen. De dakkapel renoveren is qua geld minder prijzig dan de dakkapel vervangen maar kan niet in elke situatie. Bij ernstige schade is vervangen vaak de betere optie.