Duurzaam Vandaag
Image default
Aanbiedingen

3 duurzame en plasticvrije producten

Ben je op zoek naar manieren om bij te dragen aan een milieuvriendelijke wereld? Dit kun je op allerlei manieren aanpakken. Van een stem op GroenLinks tot het kopen van zonnepanelen en van het aanschaffen van een elektrische auto tot het stoppen met vliegvakanties. Er zijn echter ook genoeg dingen die je kunt doen op een kleinere schaal. Wat dacht je van het gebruiken van duurzame en plasticvrije producten voor in en rondom huis? We zetten een aantal ideeën voor je op een rijtje!

Plasticvrije shampoo

Veel van de producten die we dagelijks gebruiken worden verpakt in plastic. Dit is natuurlijk ontzettend schadelijk voor het milieu. Een voorbeeld hiervan zijn de vele shampooflessen die je jaarlijks verbruikt. Daarom raden wij aan om over te stappen op plasticvrije shampoo, bijvoorbeeld in de vorm van shampoo bars. Dit is shampoo in een vaste vorm, waardoor het geen vloeistof bevat en niet in plastic hoeft te worden verpakt. Een ander voordeel: een shampoo bar gaat tot wel vier keer langer mee dan een gemiddelde shampoofles.

Bamboe tandenborstel

Per jaar gaan er wereldwijd wel 5 miljard tandenborstels doorheen, veelal exemplaren van plastic. Je kunt je wel voorstellen hoe schadelijk dat is voor het milieu, aangezien ze eigenlijk niet te recyclen zijn. Een oplossing hiervoor zijn bamboe tandenborstels. De handvaten van deze tandenborstels zijn volledig van bamboe en 100% biologisch afbreekbaar. Omdat bamboe de snelst groeiende plant ter wereld is, is er geen duurzamer materiaal om te gebruiken voor je tandenborstel. 

Bamboe zonnebrillen

Waarschijnlijk heb je nog niet vaak gehoord dat er ook duurzame brillen bestaan. Maar hiermee kun je juist een impact maken, omdat iedereen hem ziet wanneer je zo’n bril draagt. Vooral een bamboe zonnebril is een echte aanrader. Omdat elke bamboestengel unieke houtnerven heeft, ziet elke bamboe zonnebril er anders uit. Zo loop jij er altijd met een extreem unieke en natuurlijke look bij. Bovendien zijn deze zonnebrillen ontzettend licht, waardoor het nooit voorkomt dat hij te zwaar op je neus drukt.