Duurzaam Vandaag
Image default
Woning en Tuin

Kan een badkamer zonder een kast?

Een badkamer inrichten is een taak op zich. Er zijn verschillende keuzes die je als persoon moet maken. Zo moet je eerst kijken naar de indeling en wat je eigenlijk allemaal kwijt kan in de badkamer. Om dit te weten is het altijd goed om eerst de desbetreffende ruimte op te meten. Dan is het tijd om de essentiële onderdelen toe te voegen en te kijken in welke stijl deze onderdelen moeten komen. Bij het inrichten van een badkamer denken mensen aan een douche, een wastafel en mogelijk een wc, maar er zijn nog veel meer onderdelen. In deze blog wordt vooral ingegaan op de mogelijkheid om een kast toe te voegen aan de badkamer en waarom een badkamerkast misschien wel een essentieel onderdeel is van de badkamer.

Waarom een badkamerkast?

Een badkamer heeft naast de essentiële onderdelen ook voldoende opbergruimte nodig. Opbergruimte is nodig bijvoorbeeld nodig voor handdoeken en verzorgingsproducten. Een badkamerkast neemt ruimte in beslag, maar zorgt ook weer voor ruimte. Dit is misschien een rare zin voor mensen maar denk toch even mee. Natuurlijk neemt een kast ruimte in beslag wat je liever niet hebt, maar doordat je veel spullen kan opbergen creëer je ook weer ruimte en zorg je voor een opgeruimde badkamer.

Soorten badkamerkasten

Er zijn verschillende soorten badkamerkasten die je kunt krijgen. Zo kun je denken aan de grote normale kasten, maar zijn er ook andere mogelijkheden. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor kleinere kasten die je onder een wastafel kan zetten of iets anders, en je kan ook kiezen voor badkamerkasten die je kan ophangen op de muur. Zwevende meubels zorgen er namelijk voor dat je op het oog meer ruimte hebt. Bij deze badkamerkasten is het mogelijk om kasten met deurtjes te kopen, maar met lades, open of met een spiegel is ook mogelijk. Heb je dus niet veel ruimte, dan is een openkast misschien wel beter voor jou. Zo neem je geen ruimte in beslag met openslaande deuren.

Badkamerkast aanschaffen?

Als je een badkamerkast wil hebben voor je badkamer is het wel goed om met bepaalde zaken rekening te houden. Ten eerste moet je goed kijken welke afmetingen passen in de badkamer. Er zijn veel verschillende kasten, dus er zal vast iets tussen zitten voor jou. Verder moet je ook rekening houden met de stijl van de badkamer. Je hebt waarschijnlijk de tegels in de badkamer, de douche en de wastafel wel uitgekozen, en dan is het wel zo mooi dat de badkamerkast goed past bij de andere meubels. Gelukkig zijn er veel verschillende stijlen te krijgen, waar vast jou stijl tussen zitten. Naast de badkamerkasten kan je ook kiezen voor een wastafelonderkast. Dit zijn kasten die nog minder ruimte in beslag nemen.