Duurzaam Vandaag
Image default
Bedrijven

Vacuflow: milieuvriendelijk vacuümriolering systemen

 

Qua-vac staat bekend om het produceren en ontwerpen van duurzame producten. Deze producten zijn gericht op het milieuvriendelijke aspect zo leveren zij milieuvriendelijk vacuümriolering systemen voor de inzameling en zuivering van afvalwater. Met meer dan 50 jaar ervaring mag Qua-vac zich de specialist noemen als het gaat om duurzame vacuümriolering. Ook wel bekend als Vacuflow.

Vacuflow de milieuvriendelijke oplossing  

Qua-vac biedt een efficiënte en duurzame oplossing voor de huidige traditionele riolering. Zo hebben zij Vacuflow ontwikkeld, een duurzaam systeem voor het afvoeren en verzamelen van afvalwater. Naast dat Vacuflow een eenvoudigere oplossing is dan de traditionele riolering is het ook nog eens goedkoper. Het is namelijk een gesloten systeem en daarmee onderhoudsvrij. Omliggende gebieden kunnen niet meer vervuild worden en rioolwater kan niet meer ontsnappen.

Milieuvriendelijke oplossing voor kwetsbare gebieden 

Doordat het rioolwater niet meer kan ontsnappen, maakt het een milieuvriendelijke oplossing die vrijwel in alle situaties toepasbaar is, voornamelijk voor kwetsbare gebieden. Bij dit soort gebieden moeten grote en dure constructiewerkzaamheden vaak worden vermeden. Denk hierbij aan kwetsbare ecosystemen. Vooral vlakke gebieden die gelegen zijn aan zee, rotsachtige gebieden, eiland of gebieden waar geen of weinig ruimte is voor de aanleg van een rioolstelsel is Vacuflow zich geschikt. Daarnaast wordt Vacuflow ook vaak toegepast bij nieuwe woonwijken, jachthavens, vakantiewoningen of woonbootprojecten. 

De voordelen van Vacuflow

De traditionele riolering is vaak complex doordat er hoge investerings- en onderhoudskosten nodig zijn om grondzet te verminderen. Bij Vacuflow is het niet nodig om diep in de grond te gaan, het zaagtandprofiel maakt ondiepe aanleg namelijk mogelijk. Daarnaast is er met Vacuflow geen kans op milieuschade doordat er geen afvalwater kan uittreden. Waar bij de traditionele riolering onvoorziene obstakels zoals leidingen kunnen zorgen voor problemen maakt Vacuflow het mogelijk om deze onvoorziene obstakels gemakkelijk te ontwijken.

De vele voordelen zoals de onderhoudsvriendelijkheid en duurzaamheid maakt Vacuflow een geschikte vervanging voor de traditionele riolering. Meer informatie? Neem dan contact op met Qua-vac.

https://quavac.com/nl/vacuflow/