Duurzaam Vandaag
Image default
Woning en Tuin

Op de juiste manier je zwembad onderhouden

Een eigen zwembad is voor veel mensen het toppunt van luxe. Zo vanuit je eigen huis heerlijk een duik nemen in je eigen zwembad. Het vraagt natuurlijk wel wat onderhoud, dat eigen zwembad maar het onderhoud hoeft echt niet zoveel moeite te kosten als je misschien zou denken. Je neemt jezelf in ieder geval al heel wat werk uit handen door je zwembad te bedekken met zwembadlamellen. Deze zwembadlamellen stellen je eenvoudig en snel in staat om je zwembad netjes af te dekken wanneer je er geen gebruik (meer) van maakt.

Waarom je gebruik zou maken van zwembadafdekking lamellen? Wanneer je ’s nachts gaat slapen of aan het einde van het seizoen is het altijd goed om je zwembad netjes af te dekken. De voornaamste reden om dit te doen heeft te maken met hygiëne. Wanneer jij je zwembad niet gebruikt en misschien ook niet meer in de gaten houden, kan er veel gebeuren. Zo kan het gebeuren dat eenden gebruik gaan maken van jouw zwembad als hun zwembad. Dat staat natuurlijk wel schattig en leuk maar ze laten helaas wel veel rotzooi achter die allemaal weer in je zwembad beland. Eenden kunnen botulisme met zich meedragen, wat weer gevaarlijk is voor jou en je huisdieren die eventueel ook gebruik maken van het zwembadwater.

Ook andere dingen zoals (zure) regen of afval van bladeren kunnen de kwaliteit van jouw zwembadwater aantasten. Dat levert natuurlijk eigenlijk alleen maar een hoop meer werk op. Werk wat je jezelf beter kunt besparen.

Zwembadlamellen zijn ook heel handig om de temperatuur van je zwembadwater goed op peil te houden. Niet te koud, niet te warm maar vooral altijd klaar voor gebruik en dat is natuurlijk wat je graag wil van je zwembad. Zo wordt het alleen nog maar fijner om een verfrissende duik te nemen in je eigen zwembad.

http://www.lamellenafdekkingen.nl/