Duurzaam Vandaag
Image default
Woning en Tuin

Duurzaam leven met isolerende raamfolie

Jarenlang werd er in de wereld geen rekening met het milieu gehouden. De uitstoot van gassen door fabrieken en verkeer, het leek niemand iets te deren. Inmiddels zien we dat het tij keert. Mensen lijken zich steeds meer bewust van de gevolgen die de uitstoot van gassen op lange termijn hebben. En hoewel de overheid ook flink aanmoedigd om zoveel mogelijk CO2 neutraal te gaan en zo weinig mogelijk energie te verspillen, merk je dat huishoudens zelf ook graag hun steentje bijdragen.

Een steentje bijdragen kan bijvoorbeeld door zonne-collectoren op je dak te laten plaatsen. Dit is, als je het uit laat voeren, wel een flinke investering. Maar over de jaren heen zul je de aankoop terug verdienen en daarna zelfs winst maken. Zo’n keuze is dus niet alleen goed voor de portemonnee maar ook voor het milieu! Een andere manier om geld en milieu te besparen is om je woning goed te isoleren. Een goede isolatie begint met het dichten van eventuele kieren in huis. Maar je kunt ook je enkelglas ramen vervangen voor HR++ ramen. Dit zijn goed geïsolleerde ramen waar bijna geen kou doorheen trekt. Natuurlijk is het vervangen van je ramen een dure aangelegenheid en is zo’n aankoop niet voor iedereen weggelegd. Wij hebben een goedkopere optie gevonden.

 

Enkel glas? Isoleer het met raamfolie

 

Woningen met enkel glas kun je voordelig isoleren als je hiervoor isolerende raamfolie aanschaft. Isolerend raamfolie is een heel dun folie. Bij het zien van het flinterdunne folie kun je je zelf haast niet voorstellen dat dit dan kou van buiten tegen moet gaan. Maar dat doet het wel! Met een föhn breng je het raamfolie voorzichtig aan op het glas. Het folie is kleurloos en het zal je zicht naar buiten dan ook niet doen belemmeren. Wat het wél doet is kou tegen houden, kou van buiten! Het verschil met een kamer waarbij het raam niet van deze glasfolie is voorzien is groot. Het scheelt zo enkele graden. En dat betekend dat de verwarming minder hard of misschien zelfs helemaal niet aan hoeft. Goed voor het milieu en, aangezien de prijzen van het energieverbruik inmiddels al flink zijn gestegen en hiervan het einde nog niet in zicht is, ook heel goed voor je spaarpot. Je kunt je geld immers maar één keer uitgeven. Dus als het dan uiteindelijk ook geld opleverd, in de vorm van een lagere energie rekening, dan denk ik dat je wel een hele goede aankoop hebt gedaan.

Bij Plakfoliewebshop verkopen ze pakketje isolatiefolie voor ramen met een afmeting van 5 bij 1,5 meter. Hier kun je meerdere stukken knippen en dus meerdere ramen mee beplakken. Nogmaals thermopaine, dubbelglas of HR+ en HR++ glas is natuurlijk het beste, maar een goedkoop alternatief voor mensen met enkelglas is het gebruik van isolerende raamfolie. Het is niet duur en uiteindelijk kostenbesparend. Daarnaast lever je ook weer een bijdrage aan een beter milieu.

Wil je meer informatie over isolerende raamfolie of een pakketje bestellen.
Meer informatie vind je via onderstaande link:

https://www.plakfoliewebshop.nl/raamfolie/isolerende-raamfolie