Duurzaam Vandaag
Image default
Energie

Hoe kan ik het beste zonnepanelen financieren?

Een manier van groene energie opwekken is door het plaatsen van zonnepanelen op je dak. Zonnepanelen gebruiken voor het opwekken van energie wordt al jaren gedaan. Het is erg verstandig om ze dan ook aan te schaffen voor je woning. Het is namelijk een investering waar je veel voor terug krijgt. Denk aan een lagere energierekening. Dat klinkt alleen al goed toch? Zo zijn er nog meer dingen die je terugkrijgt als je investeert in zonnepanelen. Het is dus wel een investering, het kost niet niks. Eerst volgt dus de financiering van de zonnepanelen. Hoe kan ik het beste zonnepanelen financieren? Er zijn een aantal mogelijkheden voor de financiering. Lees ze hieronder.

Een goede investering

Zonnepanelen zijn dus een investering. Je betaalt er aardig wat voor, maar dan heb je ook wat. Het is natuurlijk een groene manier van energie opwekken. Je gaat dus duurzamer wonen. Ook worden de zonnepanelen terugverdient in een aantal jaren, waarna je dus zo goed als gratis energie hebt. En de eerste paar jaren zal de energierekening behoorlijk lager zijn. Dat klinkt enorm fijn toch? Maar dan moet je wel eerst investeren in zonnepanelen op je woning. Dan is de vraag natuurlijk hoe je dit het beste kunt doen. Hoe kan ik het beste zonnepanelen financieren? Je zou hulp kunnen krijgen in verschillende vormen.

Hulp bij de financiering van zonnepanelen

Het investeren in zonnepanelen kost niet niks, dat is een ding dat zeker is. Daarom zijn er mogelijkheden. Je kan hulp krijgen bij het financieren van zonnepanelen. Dit kan in de vorm van een subsidie of een lening. Zo hoef je niet je hele spaarpot leeg te gooien voor een paar zonnepanelen. Benieuwd wat mogelijk is? Lees dan verder!

Lokale subsidies zonnepanelen

Landelijk zijn er nog geen subsidieregelingen voor zonnepanelen, maar het kan zijn dat er lokaal wel iets mogelijk is. Het kan dat er binnen jouw gemeente wel regelingen getroffen zijn. Wat wel mogelijk is, is het terugvragen van de BTW over de aanschafprijs van de zonnepanelen. Voor bedrijven zijn er meer subsidies mogelijk. Zakelijk zonnepanelen aanschaffen is dus een goed idee.

Energiebespaarlening overheid

In het geval van een investering in twee energiebesparende componenten, bijvoorbeeld zonnepanelen en een nieuwe, energiebesparende CV-ketel, bestaat er de mogelijkheid om in aanmerking te komen voor een energiebespaarlening. Deze wordt verstrekt vanuit de overheid en biedt de mogelijkheid om tegen een zeer voordelig rentetarief de investering van zonnepanelen te financieren. Dat klinkt goed toch?

Zonnepanelen aanschaffen

Het is dus een duurzame vorm van energie opwekken en een goed investering. Hoe kan ik het beste zonnepanelen financieren? Dit kun je het beste doen met een spaarpotje, het is een investering, dus dit verdien je uiteindelijk ook weer terug. Daarnaast kun je kijken of er een mogelijkheid is tot een subsidie of een energiebespaarlening. Dit kan helpen bij het financieren van zonnepanelen. Uiteindelijk zal het een goede beslissing zijn om ze op je woning te leggen. Zonnepanelen geven veel voordelen en na een aantal jaar heb je zo goed als gratis energie.