Duurzaam Vandaag
Image default
Energie

Geld besparen met een slimme energiemeter

Wil je energie besparen in huis? Dan is een slimme energiemeter een must. Deze meet niet alleen het stroomverbruik van alle apparaten in huis, maar geeft je ook tips om energie te besparen. Zo kun je makkelijk zien welke apparaten het meest stroom verbruiken en hierop actie ondernemen. Daarnaast kan een slimme energiemeter ook helpen om de energierekening te verlagen! Hieronder lees je meer over de slimme energiemeters.

Wat doet een slimme energiemeter?

Een slimme energiemeter meet het stroomverbruik van alle apparaten in huis en geeft deze informatie weer op een scherm zoals een tablet of smartphone. Zo kun je zien welke apparaten het meest stroom verbruiken en wat je kan doen om energie te besparen. Daarnaast kan een slimme energiemeter ook helpen om de energierekening te verlagen.

Wat zijn de voordelen van een slimme energiemeter?

  • Je kunt alle energieverbruikers in huis bekijken en meten.
  • Je kunt energie besparen in huis.
  • De energierekening kan verlagen worden.

Wat zijn de nadelen van een slimme energiemeter?

  • Een slimme energiemeter is duurder dan een normale energiemeter.
  • Een slimme energiemeter heeft een stroomverbruik van ongeveer 0,15 watt. Dit is niet veel, maar wel iets om rekening mee te houden.

Hoe kan ik energie besparen met een slimme energiemeter?

Met een slimme energiemeter kun je alle energieverbruikers in huis bekijken en meten. Zo kun je zien welke apparaten het meest stroom verbruiken en hierop actie ondernemen. Daarnaast kan een slimme energiemeter ook helpen om de energierekening te verlagen.

Wat kost een slimm energiemeter?

Een energiemeter kost ongeveer €50,-. Een slimme energiemeter is duurder dan een normale energiemeter en heeft een stroomverbruik van ongeveer 0,15 watt. Dit is niet veel, maar wel iets om rekening mee te houden. Je kunt slimme energiemeters kopen bij EnergyFlip. Ook bieden zij een app aan die je kunt koppelen aan de slimme energiemeter. Je kunt hiermee alle apparaten in huis bedienen van een afstand wanner je maar wil.