Duurzaam Vandaag
Image default
Woning en Tuin

Vochtige muren? Kies voor de duurzame muurelementen van Schrijver Systeem

Merkt u dat behang van de muur komt? Of zijn er vlekken en schimmels zichtbaar op de binnenmuren van de woning? Een duidelijk signaal dat er overtollig vocht in de muren zit. Dit wordt veroorzaakt door optrekkend vocht, doorslaand vocht of condensatie door dagelijkse bezigheden als koken en douchen.

Zodra u vocht constateert in de binnenmuren is het tijd om in te grijpen voordat het de woning beschadigt. Of erger nog, het de gezondheid aantast. Schrijver Systeem lost het probleem van vochtige muren definitief op.

Meerdere oorzaken waardoor binnenmuren te vochtig worden

Een binnenmuur hoort droog te zijn. Daarom dat bijna alle woningen voorzien zijn van spouwmuren. Dit zijn twee evenwijdige muren met ertussen een kleine ruimte, spouw genaamd. Dit moet ervoor zorgen dat slagregen enkel in de buitenmuur trekt, maar niet de binnenmuur bereikt waardoor de luchtvochtigheid in de woning behaaglijk en constant blijft.

Andere oorzaken kunnen zijn: optrekkend vocht of condensatie. Vergeet niet dat we in een vochtig land leven waardoor er makkelijk te veel aan vocht in de woning ontstaat.

Ondanks de slimme werking van spouwmuren, kan het vocht in de buitenmuur onverhoopt overslaan naar de binnenmuur. Teveel aan spouwmuurisolatie of restmateriaal dat tijdens de bouwfase van de woning is achtergelbeven, kunnen ervoor zorgen dat er koudebruggen ontstaan.

Dit is meestal niet eenvoudig op te lossen, want een muur openbreken om het materiaal te verwijderen is een kostbare oplossing. Een betaalbare en duurzame oplossing zijn de muurelementen van Schrijver Systeem. Dit systeem wordt al sinds 1988 succesvol toegepast. In de onderstaande video wordt uitgelegd hoe het werkt.

Wat te doen bij vochtige muren

Gelukkig kunt u zelf al veel doen om de luchtvochtigheid in de woning te beperken. Zet bijvoorbeeld regelmatig een raam open en sluit de woning niet hermetisch af. Constateer je condens op de ramen? Hèt moment om een raam open te zetten.

Wat je nog meer kunt doen:

  • Droog de was zoveel mogelijk buiten.

  • Zet tijdens het douchen het ventilatiesysteem aan of doe een raam open.

  • Zet de afzuiginstallatie aan wanneer u aan het koken bent.

  • Luchtontvochtigers helpen bij het verminderen van het vocht in de ruimte

Schrijver Systeem helpt je definitief af van vocht in huis

Blijven de binnenmuren van de woning vochtig ondanks de bovengenoemde tips? Dan is het verstandig om een expert naar het vochtprobleem te laten kijken. Met meer dan 30 jaar ervaring in vochtbestrijding zijn de experts van het Schrijver Systeem® in staat om u te adviseren bij uw vochtprobleem.

Als blijkt dat uw woning last heeft van een gebrekkige werking van spouwmuren of er zijn andere oorzaken van een te hoge luchtvochtheid, dan biedt Schrijver Systeem een permanente oplossing. Door het plaatsen van muurelementen wordt het vocht in de muren voortaan door natuurlijke luchtstromen naar buiten afgevoerd. Een permanente oplossing!

Het Schrijver Systeem bestrijdt vochtige muren door vocht uit de lucht te halen voordat deze kan gaan condenseren. De relatieve luchtvochtigheid in uw woning gaat omlaag en de muren blijven droog. Schimmels en vochtplekken krijgen zo geen kans meer. Voortaan leeft u in een aangenaam en gezond klimaat. Pak uw vochtige muren dus gelijk aan!

Meer weten? Neem contact op met Schrijver Systeem vochtbestrijding of vraag om de gratis offerte vochtbestrijding.

 

https://schrijversysteem.nl/vochtige-muren/