Duurzaam Vandaag
Image default
Auto

De fiscale consequenties van zakelijke auto lease

Als je voor jezelf gaat werken dan zijn er veel dingen waarmee je rekening moet houden. Als je graag een auto van de zaak wilt, dan kun je bepaalde investeringskosten aftrekken. Maar daar staat dan wel tegenover dat je de auto ook daadwerkelijk voor je bedrijf moet gebruiken. Je mag er maar zeer beperkt privé mee rijden. Het gaat dan om maximaal 500 kilometer per jaar. En dat is echt niet veel. Dus houd er rekening mee als je kiest voor auto leasen zzp en je regelt het via je bedrijf, dat je het aantal privé kilometers goed in de gaten houdt. De Belastingdienst controleert hier streng op en een eventuele boete is niet gering.

Zoek de grenzen op van wat wel mag Als je kiest voor Mercedes Vito lease voor je bedrijf dan zijn er verschillende mogelijkheden waarop je de kosten kunt verrekenen met de winst die je maakt met je onderneming. Als je het bedrijfsresultaat zo veel mogelijk omlaag weet te brengen dan betaal je uiteindelijk natuurlijk minder loonbelasting. BTW kun je uiteraard sowieso verrekenen. Bekijk op het internet welke mogelijkheden er zijn om op de kosten te besparen. Als je de aangifte inkomstenbelasting door je boekhouder laat invullen dan zal deze zeker alle mogelijkheden voor je benutten. Zo kun je de prijs van je lease auto nog een flink stuk naar beneden bijstellen en wordt het dus alleen nog maar aantrekkelijker.

Er komen steeds meer geleasete bedrijfsauto’s Enkele tientallen jaren geleden werden bedrijfsauto’s in de meeste gevallen aangeschaft door het bedrijf. Zij zorgden zelf voor alle administratie zoals het afsluiten van een verzekering en het betalen van de wegenbelasting. Ook de facturen voor reparaties en de onderhoudsbeurten moesten worden betaald en in de boekhouding verwerkt. Nu is dat allemaal niet meer nodig als je kiest voor leasen. Dan ben je in één klap van al die administratieve rompslomp af.

https://www.autoleasenzzp.nl