Duurzaam Vandaag
Image default
Auto

De voordelen van het juiste type band

In Nederland hebben we te maken met een wisselvallig klimaat. De ene dag is het warm en droog, en de andere dag is het regenachtig. Elke keer je banden wisselen is geen optie. Daarom kun je het beste een set band kiezen welke in de meeste omstandigheden uitstekend presteert.

Zomerbanden, veiliger bij hoge snelheden

Zomerbanden presteren optimaal bij temperaturen boven de 14 graden. Zomerbanden kunnen beter overweg met hogere snelheden. Rijd je veel op de snelweg dan kan dit type band zijn waarde tonen.

Winterbanden, veilig rijden bij vorst

Voor de winterperiode, wanneer de temperatuur gemiddeld beneden de 8 graden ligt, is een winterband een aanwinst. Het rubber van winterbanden blijft namelijk bij lage temperaturen soepel waardoor het contact met het wegdek optimaal blijft.. Een winterband moet van een M+S codering voorzien zijn welke voor Modder en Sneeuw staat.

All season banden zijn de gulden middelmaat

All season banden zijn geschikt voor het wisselvallig Nederlandse klimaat en voor de gemiddelde automobilist. Bij de all season band is er een goede balans tussen de winterband en de zomerband. Een all season band presteert in de winter beter dan een zomerband en in de zomer beter dan een winterband. Zo kun je het hele jaar door op één type autoband blijven rijden. De A/S codering op de band geeft tevens aan dat het een all season band is.  

Het profiel van de band vertelt je veel

Aan het profiel van de autoband kun je vaak al zien of het een winterband, zomerband of all season band betreft. Een zomerband heeft vaak een groeven in de lengte. Een winterband is vaak opgebouwd uit een blokjes profiel. Een all season band heeft een V-tekening in het profiel en grotere regenwater afvoerkanalen. Daarnaast zijn er ook enkele groeven in de lengte.

Geschreven door: autobanden Nijmegen.

 

https://www.budgetbanden.com/