Duurzaam Vandaag
Image default
Telefonie

Wat wordt er bedoelt met een Refurbished iPhone?

 

Kom jij ook vaak de term ‘refurbished IPhone’ tegen? Dat kan zeker wordt het gebeurt steeds vaker. Maar wat het precies inhoudt is het volgende; een refurbished IPhone is een apparaat dat grondig wordt nagekeken, als het nodig is gerepareerd én daarna wordt het professioneel nog een keer gereinigd. Je hebt dan een tweedehands IPhone die eigenlijk gloednieuw is. Refurbished is een Engels woord wat dan ook letter gereviseerd betekent. Bij een refurbished IPhone wordt er wel vaak gesproken van een tweedehands mobiel maar soms komen ze ook uit een voorraadoverschot. Dan is het apparaat dus nieuw maar kan het niet meer worden verkocht. Hier is alles wat je moet weten over de refurbished IPhone.

 

Wat zijn de overeenkomsten tussen tweedehands en refurbished?

Dus wat is nou het verschil tussen een refurbished IPhone en een tweedehands IPhone? Er zijn natuurlijk wel een paar overeenkomsten zoals dat ze allebei vaak een gebruikt toestel zijn. Echter hoeft dit bij refurbished dus niet altijd het geval te zijn. Nog een andere overeenkomst is dat ze ongeveer in dezelfde prijsklasse vallen. Ze zijn dus allebei goedkoper dan wanneer je een nieuwe IPhone wilt aanschaffen. Jij kunt dus met honderden euro’s goedkoper uit zijn. Dan is er nog een overeenkomst tussen de twee en dat is dat ze allebei beter zijn voor het milieu. Dit komt doordat er sprake is van hergebruik en er wordt niks weggegooid. Het milieu zal dus niet vervuild raken.

 

Wat zijn de verschillen tussen refurbished en tweedehands?

Maar dan zijn er natuurlijk ook nog verschillen tussen de twee waaruit blijkt dat het kiezen voor refurbished toch beter is. Het enorme verschil tussen refurbished en tweedehands zit hem in de kwaliteit van het product en de betrouwbaarheid. Als jij een toestel koopt bij Mobico, dan weet je gewoon dat jouw refurbished IPhone als nieuw werkt en dat het betrouwbaar is. Het kopen van een tweedehands IPhone van bijvoorbeeld een particulier is natuurlijk ook vrij risicovol. Het kan dan dat je een miskoop begaat aangezien je niet van tevoren weet of de IPhone het goed doet. De IPhone kan er super goed uit zien van de buitenkant maar je weet niet wat er aan de binnenkant gebeurd. Je komt hier dan ook pas na een tijdje vaak achter en dan is het natuurlijk al te laat. Straks ben je meer geld uit aan het kopen van tweedehands telefoons dan dat je bespaart. Daarnaast kan het zo zijn dat de IPhone gestolen is of dat er geen gecertificeerde datawipe is. Als jij een refurbished IPhone aanschaft zal je garantie krijgen waardoor jij altijd terug kan gaan bij het ondervinden van problemen.