Duurzaam Vandaag
Image default
Telefonie

3x waarom een hoesje voor mobiel belangrijk is

Telefoonhoesjes zijn een belangrijk accessoire voor je smartphone. Ze bieden bescherming, kunnen het uiterlijk een impuls geven en ze zijn er in talloze soorten, maten en in allerlei kleuren. Een keuze maken is dan wellicht wat lastiger dan je had ingeschat. Geen probleem hoor! Wij helpen je alvast een eindje op weg door de belangrijkste redenen te benoemen waarom elk smartphonegebruiker een mobiel hoesje nodig heeft.

1. Valbescherming

Kijk, hoe voorzichtig je ook bent, de zwaartekracht is nog altijd sterker dan jij. En het overkomt de beste. Het laten vallen van een telefoon wel te verstaan. Waarschijnlijk gebeurt het je één of twee keer in de jaren dat je hem bezit. Hoeveel bescherming je nodig hebt, hangt echter af van je telefoon. Zo zijn veel Android-telefoons wat steviger gebouwd dan een Apple smartphone. En ja, ik spreek uit ervaring. Zo zijn de behuizingen van de laatste iPhone modellen, de iPhone 13 serie, van glas gemaakt. Ze zijn weliswaar gezegend met een prachtig uiterlijk, maar de kans dat ze breken na een val is daardoor wel vele malen groter. Kortom, een uitstekend argument om te besluiten toch overstag te gaan en een gsm hoesjes te bestellen.

2. Je beschermt ook de camera en knoppen

Sommige mensen kunnen – gek genoeg – nog wel leven met een kapotte behuizing. Toegegeven, het hoeft het gebruik niet in de weg te zitten, maar fraai is het zeker niet. Maar hoe zit het dan met de cameralens? Bij veel telefoons ligt deze gelijk (of steekt deze zelfs iets uit), wat betekent dat deze veel vatbaarder is voor krassen en andere schade. Oh, en het zou je maar overkomen. Wat? Nou, dat één van de knopjes beschadigen met als gevolg dat ze niet meer doen wat ze moeten doen.

3. Hogere inruilwaarde

Valt je telefoon zonder bescherming een keer door een ondoordachte beweging op de plavuizen vloer met schade tot gevolg? Dan ga je dit over een aantal jaren ook merken, als je besluit om het toestel in te ruilen voor een leuk bedrag. Het verlaagt namelijk de verkoopwaarde. En dat is zonde, want een high-end iPhone of Samsung kost al gauw duizend euro of meer, afhankelijk van de opslagruimte. Dus, wil je jouw huidige telefoon over een aantal jaren inruilen of upgraden voor een nieuw model, zorg er dan voor dat deze goed beschermd blijft in de periode dat jij hem dagelijks intensief gebruikt. Ook dan is een iPhone XR hoesje dus een geweldig idee!

Gerelateerde artikelen

Mediation en meer

Samsung Galaxy S5

Waarom een telefoonverzekering?