Duurzaam Vandaag
Image default
Telefonie

De eerste telefoon voor jouw kind: waar let je op?

Ook kinderen hebben tegenwoordig bijna allemaal een mobiele telefoon. Misschien probeer je het als ouder zo lang mogelijk tegen te houden, maar uiteindelijk ontkom je er bijna niet aan. Zodra ze naar de middelbare school gaan wordt het min of meer zelfs een beetje verwacht dat ze een mobiel hebben. Gelukkig heeft het hebben van een telefoon ook voordelen, je moet alleen als ouder op een aantal dingen letten.

Een nieuwe telefoon

Allereerst moet je beslissen of je een nieuwe telefoon koopt voor je kind of dat ze jouw afdankertjes krijgen. Voor welke optie je ook kiest, zorg altijd dat er een goed smartphonehoesje omheen zit. Kinderen zijn vaak toch wat wilder met hun telefoon en de telefoon gaat ongetwijfeld een keer vallen. Welke telefoon je aan je kind geeft, hangt samen met wat het kind er mee moet kunnen. Doen ze er voornamelijk spelletjes op, lezen ze het laatste mode en lifestyle nieuws of hebben ze hem ook echt nodig voor school.

Wanneer een smartphone

Veel scholen hebben tegenwoordig speciale apps waarmee je bijvoorbeeld het huiswerk, je cijfers en afwezigheid van de docenten kunt bekijken. Het is dan ook belangrijk dat deze apps ook op de telefoon geïnstalleerd kunnen worden. Je kind heeft dan ook data nodig om ook op school de telefoon te kunnen gebruiken. Op de basisschool is misschien een bel-en-sms-telefoon nog wel voldoende, al zal je kind dit zeker niet met je eens zijn, maar op de middelbare school moet het toch echt wel een smartphone zijn.

Welk abonnement

Dan is er nog het abonnement van de telefoon of ga je voor een prepaid? Met een prepaid kun je de kosten goed in de hand houden. Toch zijn er tegenwoordig ook veel abonnementen waarbij je een plafond kunt instellen. Kijk eens bij jouw provider of je een goedkoop SIM-only abonnement voor je kind kunt nemen en dat je kind van jou iedere keer een hoeveelheid aan data krijgt. Ook zo hou je het zelf in de hand. Spreek wel met je kind af dat hij of zij bepaalde dingen alleen via de wifi doet. Maak ook goede afspraken over hoe vaak en wanneer ze de telefoon wel of niet mogen gebruiken.

https://www.casimoda.nl/