Duurzaam Vandaag
Image default
Kinderen

Schoolfotograaf Rotterdam: tips voor nerveuze kinderen

Foto dag op school kan voor veel kinderen als heel eng worden ervaren. Als ouder is het niet fijn te merken dat je kind nerveus is voor iets voor jou misschien heel kleins. Er zijn een aantal manieren om je kind te kalmeren. Zo zijn ze een stuk rustiger als schoolfotograaf Rotterdam langs komt voor de schoolfoto’s.

 

Het probleem benoemen

Het opkroppen van gevoelens is vaak een grote boosdoener. Emoties kunnen als heel heftig worden ervaren en kinderen weten vaak niet hoe zij hiermee moeten omgaan. Door de problemen letterlijk te benoemen is krijgt het probleem meer vorm. Vraag je kind een gekkige naam te bedenken voor het probleem, zoals Tonnie. Vervolgens stuur je samen met je kind het probleem weg: Ga weg Tonnie! Door gevoelens een naam te geven en hardop uit te spreken krijgt je kind een gevoel van macht over zijn/haar emoties.

 

Goed luisteren

Het eerste wat je wilt doen als je merkt dat je kind problemen heeft is helpen, simpelweg omdat dit je instinct is. Toch is het soms belangrijker om gewoon te luisteren. Het probleem relativeren is waar wij volwassenen goed in zijn, kinderen wat minder. Het probleem kan hierdoor in hun hoofd alleen maar groter worden. Actief luisteren en ondertussen knuffelen zorgt er vaak sneller voor dat het angstige gevoel weg ebt.

 

Schoolfotograaf Rotterdam: geef iets wat troost biedt

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat je voorwerpen kunt associëren met emoties. Door het kind een pluche knuffel te geven om vast te houden als de foto wordt gemaakt kunnen ze een gevoel van rust ervaren. Schoolfotograaf Rotterdam heeft hier geen enkel probleem mee.

 

https://www.schoolfoto.nl/schoolfotograaf-rotterdam/