Duurzaam Vandaag
Image default
Kinderen

Duurzame wasbare luiers en zwemluiers worden steeds populairder in Nederland

In een wereld waar duurzaamheid steeds belangrijker wordt, wordt steeds meer gebruik gemaakt van duurzame luiers. Bij duurzame luiers denken we aan de wasbare luiers die hergebruikt kunnen worden. Je gooit ze dus niet na gebruik in de container maar in de wasmachine. Wij gooien onze onderbroeken toch ook niet weg na gebruik? Waarom zouden we luiers dan niet opnieuw gebruiken? 

Duurzame luiers als alternatief voor wegwerpluiers 

Dat het beter is voor het milieu om duurzame luiers te gebruiken, is voor veel mensen wel duidelijk. Natuurlijk moet je de wasmachine iets vaker laten draaien maar dat staat in schraal contrast met de bergen afval die wegwerpluiers met zich mee brengen. Wist je bijvoorbeeld dat het wel 250 jaar kan duren voordat een wegwerpluier is afgebroken in de natuur? Daarnaast is het produceren van al deze wegwerpluiers ook veel schadelijker voor het milieu omdat je er veel meer nodig hebt dan wanneer je luiers gebruikt die wasbaar zijn. Daarbij worden er ook nog eens schadelijke stoffen in wegwerpluiers gestopt die ervoor zorgen dat plas wordt omgezet in een gelachtige substantie. Dat wil toch niemand? 

Veel leuke designs te koop via Bumsies.nl, dé wasbare luier specialist 

En wees nou eerlijk; die wasbare luiers zien er toch veel leuker uit dan de standaard webwerpluiers? Er zijn tal van verschillende designs te koop, voor zowel jongens als meisjes. Zo kun je elke dag een ander design gebruiken. Is het kerst? Hoe leuk is het dan om een vrolijke kerst design aan te trekken bij je kleintje om helemaal in de sfeer te blijven? Bekijk ons vrolijke en stoere assortiment op Bumsies.nl. 

Verschillende systemen, voor elk kind verschillend

Er zijn diverse systemen te koop. Elk kind is natuurlijk anders en niet iedereen heeft evenveel geld te besteden. De goedkoopste variant is de pocketluier. De pocketluier kunnen naar wens geboost worden met speciale inleggers. Het nadeel van de pocketluier is dat deze kan gaan lekken wanneer je niet op tijd verschoont of wanneer je deze niet op de juiste manier aantrekt. Een ander systeem is de snap-in-one luier. Deze lijkt op de pocketluier maar is voorzien van 2 extra gemakken. De snap-in-one luier heeft namelijk een extra lekrand en bij deze luier kun je de inlegger vastklikken. Naast deze 2 luiervarianten hebben we ook nog een all-in-one systeem. De naam zegt het al, deze luier is helemaal compleet en kan ook als geheel in de wasmachine. Eigenlijk heeft deze de voordelen van een wegwerpluier, alleen gooi je deze niet in de prullenbak maar in de wasmachine. Beter toch? 

Ook wasbare zwemluiers te koop in veel verschillende designs

Naast de wasbare luier kun je bij ons ook terecht voor wasbare zwemluiers, met dezelfde voordelen. Na het zwemmen kun je de zwemluier eenvoudig uitspoelen en laten drogen aan de waslijn. Is de zwemluier vies? Dan kan deze gewoon mee met de dagelijkse was. Handig toch? Zorg er wel voor dat je altijd 2 zwemluiers mee neemt als je gaat zwemmen. Mocht je kindje dan toch een grote boodschap hebben gedaan tijdens het zwemmen, dan heb je altijd nog een schone bij de hand. 

https://bumsies.nl/