Duurzaam Vandaag
Image default
Bedrijven

Drie handige verhuistips!

Ga je binnenkort verhuizen en zie je er als een berg tegenop? Begrijpelijk, er komt best wel wat bij kijken. Hier wat handige tips, om het mogelijk wat makkelijker te maken voor je.

Wat kan weg?

Denk eerst goed na, over wat mee moet. Misschien hoef je niet eens alles te verhuizen. Vaak kom je erachter dat je in de loop van de jaren, heel wat spullen hebt verzameld, die je niet meer nodig hebt.

Heb je een beetje moeite met dingen weggooien? Hou de moeilijke dingen dan apart. Beslis daar later over. Moeilijke dingen zijn vaak de dingen waar je op de één of andere manier, emotioneel nog geen afscheid van kan nemen. Soms is dit goed, het betekent dat het dan niet weg kan. Als jouw huis helemaal vol zit met spullen moet je misschien wel met jezelf aan de slag.

Vind je het nog moeilijk? Soms helpt een foto maken van iets en dan wegdoen. Dan heb je in ieder geval de foto nog. Spullen bedanken voor dat ze er waren en ze dan weg doen kan ook helpen. Het wordt nog wel eens onderschat, maar verhuizen is vaak een heel emotioneel proces.

Denk aan de administratie

Als je naar een andere gemeente gaat, moet je dat tijdig doorgeven aan de gemeente. Denk ook aan de post. Wie moeten er allemaal op de hoogte worden gesteld van de verhuizing? Denk aan verzekeringen, pensioenen, jouw werkgever, de bank, de tandarts, de huisarts, vrienden en familie etc.

Als je naar een andere gemeente gaat, is het handig om een andere tandarts of huisarts te zoeken. Dat kan in sommige steden best lastig zijn. Begin hier dus op tijd mee.

Self storage

Kunnen niet alle spullen direct mee verhuizen en wil je wel alles houden? Denk er dan aan om iets bij anderen op te slaan. Gaat het om veel spullen, of wil je het gewoon niet zomaar ergens laten staan? Denk dan na over self storage. Feitelijk huur je dan een soort garagebox voor jouw spullen. Dit wordt steeds vaker gedaan.

https://cargo-care.nl/self-storage/