Duurzaam Vandaag
Image default
Bedrijven

Al je koeien het beste geven

Je wil het beste voor je koe hebben als je een hoop koeien hebt. Het is echter vaak een hoop werk om ervoor te zorgen dat elke koe dezelfde behandeling krijgt en dat alles er goed bij ligt voor ze. Sommige boeren hebben namelijk een groot aantal koeien en het is niet altijd mogelijk om ze allemaal het beste te geven, want je hebt ook nog een hoop andere dingen die veel tijd en aandacht nodig hebben. Het is daarom goed om te kijken naar apparatuur die ervoor zorgt dat het wat makkelijker gemaakt wordt.

Een van deze dingen is bijvoorbeeld een voorkoeler. Met behulp van de voorkoeler kun je heel gemakkelijk het melk van de koeien verkoelen op het moment dat het uit het melk apparaat komt. Dit wordt heel eenvoudig gedaan doordat er een splitsing zit in de buis. Aan de ene kant van de buis loopt er koud vee water doorheen. Dit water verkoeld dan de warme melk die uit de koe komt. Aan de andere kant wordt het water dan ook weer verwarmd door het melk. Dit betekent dat het vee, en dus ook de koeien, wat lauwer water krijgen. Dit is fijner voor de koe dan wanneer ze ijskoud water krijgen.

Een andere optie, om je koeien makkelijk schoon te houden, is het installeren van een koeborstel. Met behulp van een koeborstel kun je heel eenvoudig de koeien schoonmaken, zonder dat je er zelf heel veel op hoeft te letten. Door een koeborstel in de stal te installeren kunnen de koeien er zelf langs lopen en worden ze schoon door de borstel. Dit zijn dus enkele handige tools die je zou kunnen gebruiken om het allemaal wat makkelijker en sneller te kunnen laten verlopen. Zo heb je het beste voor je koe en heb je genoeg tijd voor andere dingen.

http://www.wijsmanhandelenadvies.nl