Duurzaam Vandaag
Image default
Bedrijven

Tegelvloer laten egaliseren?

Tegelvloer egaliseren

Een tegelvloer egaliseren is een lastige klus die u niet zomaar 1, 2,3 even zelf uitvoert. Heeft u een tegelvloer en wilt u deze laten egaliseren? Dan raden we aan om de specialisten van VH-Vloeren in te schakelen. Dit is een vloerenspecialist die echt alles weet over het egaliseren van dit soort vloeren. Wanneer de vloer geegaliseerd wordt, wordt deze weer strak en glad gemaakt. Benieuwd naar hoe het egaliseren van een tegelvloer in z’n werk gaat? Lees dan verder en laat u inspireren door het werk van de vakmannen van VH-Vloeren.

Het belang van egalisatie

U vraagt zich misschien af waarom u de vloer zou laten egaliseren. Hij ziet er immers toch recht uit? Toch is het altijd van groot belang om de vloer te laten egaliseren. Wanneer u dit niet doet, bestaat de kans dat de nieuwe vloer oneffenheden gaat vertonen. Wanneer het een tegelvloer betreft, gaan de tegels scheef liggen. Dat is natuurlijk niet wat u wilt! Schakel voordat u een tegelvloer legt of laat leggen, dus altijd een bedrijf in dat ervoor kan zorgen dat de geschikt is om een nieuwe tegelvloer op te leggen.

Egaliseren van de tegelvloer

Voordat de vakmannen beginnen met het egaliseren van de tegelvloer, schuren ze de huidige tegels even goed op. Ook zorgen ze ervoor dat eventuele stof weg is, vervolgens wordt er een hechtprimer aangebracht. Deze stap is van groot belang, want de hechtprimer zorgt ervoor dat de Egaline goed hecht aan de huidige vloer. Nadat het egaliseren afgerond is, kon de nieuwe vloer er op worden geplaatst. Let er echter wel op dat de egalisatie eerst een dag moet drogen voordat de nieuwe vloer aangebracht kan worden. Wij raden de service van VH-Vloeren in ieder geval ten zeerste aan. De tegelvloer die we er uiteindelijk overheen aan hebben laten brengen, ligt er mede dankzij de egalisatie van de vakmannen, super goed bij! Daar zijn we dan ook zeer dankbaar voor.

https://vhvloeren.nl/