Duurzaam Vandaag
Image default
Adverteren

Wijnkoeler voor het koelen van rode wijn

Als wijnliefhebber heeft u er waarschijnlijk nog nooit aan gedacht om rode wijn te gaan koelen. Toch zijn de meeste mensen zich niet bewust van het verschil tussen serveertemperatuur en kamertemperatuur. U heeft waarschijnlijk weleens gehoord dat u rode wijn op kamertemperatuur dient te serveren. Alleen kamertemperatuur is een term die een eeuw geleden bedacht was. In die tijd hadden we nog geen CV ketels die onze woning verwarmde. De kamertemperatuur lag op gemiddeld 18 graden. Dit is wel een verschil met de 21 graden van vandaag de dag. Daar komt nog eens bij dat de serveertemperatuur afhankelijk is van het wijnsoort. Elk druivensoort heeft z’n eigen temperatuur, maar ook de leeftijd van de wijn speelt mee. Met een wijnkoeler kan u binnen 5 minuten uw favoriete wijn op de juiste serveertemperatuur brengen.

Hoe belangrijk is een wijnkoeler voor rode wijn?

18 of 20 graden dit scheelt maar 2 graden. Dit klopt, maar toch kan dit een groot verschil maken voor rode wijn. Een wijnkoeler is dus wel degelijk belangrijk voor rode wijn. Als u ooit een wijncursus gaat doen om uw wijnbrevet te halen dan zal u merken dat de Sommelier een proeftest met temperatuur gaat doen. Dezelfde wijn wordt zonder dat u het weet ingeschonken op 20 graden en 18 graden. U wordt gevraagd om een proefnotitie te maken. Uiteindelijk noteert u dat de wijn van 18 graden veel beter smaakt. Dit is vreemd vooral als u hoort dat het exact dezelfde wijn is. Het verschil zit hem echt in de serveertemperatuur. Als de wijnkoeler de wijn koelt na 18 graden, dan komt de smaak veel beter vrij. Bij een temperatuur van 20 graden proeft u vooral alcohol. Als u echt wil genieten van wijn dan koelt u deze minimaal 2 graden. Een jonge frisse rode wijn drinkt u zelfs op 14 graden.

Hoe werkt een wijnkoeler?

We hebben in de Rode Wijnglazen Shop verschillende wijnkoelers waar u uit kan kiezen. De simpelste versie kost € 8 en bewaard u in de vriezer. Het is een soort hoes die u na 6 uur invriezen om uw fles wijn heen schuift. Binnen 5 minuten is de fles naar de juiste temperatuur gekoeld. Daarna bewaard u de koeler opnieuw in de vriezer. Het pakketje neemt relatief weinig ruimte in beslag en is dus perfect voor het koelen van uw favoriete fles wijn. U hoeft zo nooit meer te vergeten om uw wijn op de juiste serveertemperatuur te brengen.

https://rode-wijnglazenshop.nl/wijnkoeler