Duurzaam Vandaag
Image default
Sport

Yoga docent worden? Volg een opleiding online

Ben jij helemaal gek van yoga? Dan wil je misschien wel met je passie je droombaan maken. Heb jij even mazzel, dat kan tegenwoordig zeer eenvoudig en snel. In dit artikel leggen we je alles uit over welke stappen je moet ondernemen om een yoga docent te worden. Hier lichten we een aantal opleidingen toe en wat je na afronding kan gaan doen.

Heb je een opleiding nodig om Yoga docent te worden?

Nee, officieel heb je geen diploma of certificaat nodig. Wel wordt sterk afgeraden om zonder papieren aan de slag te gaan. Ten eerste word je als nieuwe speler op de markt vaak minder serieus genomen, en je loopt risico’s als je niet goed weet wat de gezondheidsrisico’s zijn voor de cliënten.

Volg een geaccrediteerde opleiding!

De eerste stap om yogadocent te worden is het volgen van een opleiding. Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten cursussen beschikbaar, zowel online als offline. Het is belangrijk dat je een opleiding kiest die geaccrediteerd is door een professionele organisatie, zoals de British Wheel of Yoga (BWY) of de Yoga Alliance. Dit zorgt ervoor dat je kwalificatie wordt erkend door yoga studio’s en andere instellingen.

Online yoga opleiding

Een yoga opleiding van Yoga alliance is gemakkelijk via thuisstudie te volgen. Er zijn twee verschillende opleidingen die je kunt volgen. Zo kun je de 200 uur durende cursus volgen, maar ook de 300 uur durende opleiding is een mooie optie. Met een online yoga opleiding kun je volledig op eigen tempo kennis opdoen van instructeurs en lessen. Na het voltooien van een online yoga opleiding krijg je een diploma. Met deze diploma kan je aan de slag op de arbeidsmarkt als yoga docent.

Online yoga opleiding

Wat te doen na afronding van opleiding?

Na het afronden van een opleiding moet je je inschrijven bij de BWY of Yoga Alliance. Zodra je dit hebt gedaan, kun je beginnen met het geven van yogalessen. Yogalessen kun je als zelfstandig ondernemer gaan geven, maar je kunt ook eerst beginnen bij een bestaande yoga studio. Met een baan bij een yoga studio heb je meer zekerheid door een vast inkomen. Wil je liever helemaal op je zelf zijn, dan raden we aan om een eigen yoga onderneming te beginnen. Reken er wel op dat hier veel meer haken en ogen aan zitten dan je misschien zou denken.

Verder specialiseren?

Na afronding van de eerder genoemde opleidingen kun je er ook voor kiezen om je verder te specialiseren en je kennis te verbreden. Een mooi voorbeeld is de power yoga opleiding. Dit is een klassikale opleiding waar je in 4 dagen alles leert over het veilig lesgeven van dynamisch yoga. Perfect voor de mensen die hun eigen studio willen beginnen!