Duurzaam Vandaag
Image default
Relatie

Wie rijdt nou het beste?

Sommigen rijden erg graag auto en sommigen ook weer totaal niet. We herinneren allemaal wel onze rijlessen nog neem ik aan. Over het algemeen waren deze niet heel erg makkelijk. Het kon vaak nog best eens pittig zijn zo’n rijles. Het examen volgde altijd later, nadat je klaar was met je lessen, deze kon je dan best nog wel wat zenuwen opleveren. Dit is natuurlijk helemaal niet gek. De examinator zal constant letten op al jouw handelingen wat in de auto. Het is niet erg makkelijk om auto rijden goed te leren maar wanneer dit je eenmaal is gelukt is het natuurlijk geweldig om te kunnen. Uiteraard moet iedereen gewoon hetzelfde rijexamen doen in Nederland. Toch lijken er aardig wat verschillen te zitten in het rijgedrag van mensen.

 

Er wordt regelmatig onderzoek gedaan door deskundigen naar het rijgedrag van mannen ten opzichte van vrouwen en vice versa. Het is uiteraard een onderwerp dat altijd voor discussies zal blijven zorgen. De meeste mannen denken het wel zeker te weten, zij rijden natuurlijk veel beter zullen ze altijd blijven volhouden. Vrouwen roepen daarentegen vaak weer precies hetzelfde over hun rijkunsten ten opzichte van de mannen. Het zijn over het algemeen de mannen die dit vaker hardop uitspreken blijkt uit de onderzoeken. De mannen zijn van mening dat zij toch een stuk beter rijden en laten dit dan ook met veel vaker blijken. Het beeld dat de man vooral rijdt met de vrouw ernaast versterkt dit uiteraard alleen maar. Vooral de bijzondere manoeuvres blijken een heikel punt te zijn voor de gemiddelde vrouw. Echter kan een achteruitrijcamera al heel makkelijk helpen om je zekerder te maken in de auto. Een achteruitrijcamera set kopen hoeft ook helemaal niet duur te zijn vandaag de dag.

 

Uit onderzoek blijkt ook dat de vrouw veel liever in haar eentje rijdt omdat ze dan veel zekerder achter het stuur zit. Dit is vaak omdat ze in dat geval geen commentaar kan krijgen wat haar weer zekerder maakt. Vrouwen zijn van nature wat angstiger om commentaar te krijgen, mannen negeren het commentaar wat makkelijker. Echt duidelijkheid over welk geslacht er nou beter rijdt zal er waarschijnlijk nooit komen.

 

https://www.vanzwitserland.nl/