Duurzaam Vandaag
Image default
Vervoer en transport

Goed voorbereid de weg op

Als je een lange reis gaat maken wil je graag goed voorbereid de weg op. Vooral als je reis toevallig vandaag begint met code oranje wil je ervoor zorgen dat je geen onvoorziene omstandigheden tegen komt. Ik ga je hierbij ook een paar tips geven dat je straks niet in vervelende verkeerssituaties terecht komt. 

Als eerst is het slim om eerder te vertrekken. Vooral als je een baan hebt in de logistieke sector en weet dat je veel onderweg bent is het slim om ruim op tijd te vertrekken. Als je niet langer dan 2 uur hoeft te rijden is het waarschijnlijk genoeg om een 15 minuten tot een half uur van te voren te vertrekken. Als je langer dan twee uur in de auto zit kan je het beste een half uur of misschien wel een uur van te voren vertrekken. Het is hierin wel belangrijk om te kijken of de weg waar je op rijdt over het algemeen druk is of niet.

Ten tweede is het slim om er voor te zorgen dat je auto is voorzien van de noodzakelijke attributen. Denk hierbij aan een navigatie die files ziet aankomen en je hier dus om heen kan leiden. Maar ook banden met voldoende profiel, een goede bandenspanning en goede ruitwissers zijn belangrijk bij slecht weer. Als je werkzaam bent in de logistieke sector is het ook slim om gebruik te maken van een achteruitrij camera. Een achteruitrij camera kopen kan makkelijk op internet en het heeft veel voordelen. Het zorgt er niet alleen voor dat je goed inzicht krijg in wat er achter je gebeurd tijdens het achteruitrijden, maar het zorgt er ook nog voor dat je meer inzicht krijgt in bijvoorbeeld het invoegen op de snelweg. Vooral als je een groot voertuig onder je kont hebt is het verstandig om hier gebruik van te maken.

http://www.achteruitrijcamerawinkel.nl