Duurzaam Vandaag
Image default
Banen en opleidingen

Start een carrière in de hypothekenbranche

Heb je een financiële achtergrond en vind je het leuk om je bezig te houden met hypotheken? Of heb je juist zelf een hypotheekaanvraag ervaren en heeft dat je nieuwsgierigheid aangewakkerd? Dan is de functie van hypotheekacceptant iets om te overwegen! Je start je droombaan bij een verzekeringsmaatschappij of hypotheekverstrekker om zo mensen te helpen bij het afsluiten van een hypotheek.

Maar wat doe je allemaal in je werk als hypotheekacceptant en zijn er diploma’s noodzakelijk voordat je start in deze baan?

  

Wat doet een hypotheekacceptant?

Een hypotheekacceptant behandelt binnengekomen hypotheekaanvragen van klanten die een huis willen financieren of de huidige hypotheek willen oversluiten. Jij vervult hierin een sleutelrol. Het komt erop neer dat jij beoordeelt of een risico een financiering te verstrekken, acceptabel is voor de geldverstrekker. Maar net zo goed andersom. Past de hypotheek ook bij de financiële situatie (nu en in de toekomst) van de aanvrager en loopt hij geen onvoorzien risico? Als dit niet zorgvuldig wordt beoordeeld, zijn de gevolgen groot. Daarom is het belangrijk dat de risico’s voor beide partijen in beeld en beheersbaar blijven. Het is aan jou dit succesvol op te pakken.

 

 

Welke diploma’s zijn er nodig?

Veel mensen die solliciteren op de vacature voor hypotheekacceptant hebben al werkervaring in de hypothecaire sector en daarmee veelal de benodigde wft-diploma’s. Namelijk Wft-Basis, Wft-Hypothecair krediet en soms Wft-Vermogen. Soms kun je instromen met alleen het basisdiploma en tijdens je werk aan de slag met de overige Wft-diploma’s. Kijk daarom goed wat er vooraf vereist is, en wat je vanuit de werkgever vergoed kunt krijgen.

 

 

Zoek in openstaande vacatures voor hypotheekacceptanten

Ben je benieuwd of een baan als hypotheekacceptant bij je past? Wil je een switch maken in je carrière en sta je te popelen om van start te gaan in de hypothekenbranche? Ga aan de slag als hypotheekacceptant!