Duurzaam Vandaag
Image default
Banen en opleidingen

Een duurzame studiekeuze?

Jestudiekeuze is misschien wel 1 van de moeilijkste keuzes die je ooit moet maken in je leven. Kiezen wat je gaat studeren kan namelijk een hele grote invloed hebben op waar je later gaat werken en wat voor carrière je kan krijgen. Het is daarom van groot belang dat je goed nadenkt over welke studie je gaat kiezen. Er is namelijk ook heel erg veel aanbod van verschillende studies, opleidingen en scholen. Een goede en weloverwogen keuze heb je dus niet zomaar gemaakt en je kunt ook gebruik maken van hulp bij studiekeuze. Begin daarom zeker ruim op tijd met nadenken over je studiekeuze. Een weekendje of een weekje is namelijk lang niet genoeg tijd om alles goed te overdenken. Begin daarom dus zeker een aantal maanden van tevoren met nadenken over wat je leuk vindt, wat je kan, en waar je eventueel zou willen werken. Zo kun je enigszins zeker weten dat je terecht komt bij een opleiding die je ook daadwerkelijk leuk vindt. 

 

Duurzame studies 

Steeds vaker wordt er nagedacht over studies waarmee iets bij gedragen kan worden aan duurzaamheid en aan het milieu. Het milieu en duurzaamheid zijn natuurlijk onderwerpen waar veel over wordt gesproken tegenwoordig, en het speelt ook bij veel jongeren die gaan studeren. Maar, wat is dan precies een studie die je kunt doen als je graag een steentje wilt bijdragen aan een beter milieu? Dit soort studies zijn heel vaak studies waar je met een technisch profiel voor in aanmerking komt. Denk hierbij aan een achtergrond met natuur- en scheikunde. Maar ook als je nog nooit iets met natuur- en scheikunde hebt gedaan kun je zeker wel een duurzame studie kiezen en een steentje bijdragen. Hier kun je studiekeuze advies bij een studiekeuze adviesbureau over vragen. 

 

HBO of universiteit 

Duurzame studies zijn er op zowel HBO als universitair niveau. Op beide niveaus zijn er verschillende duurzame studies te vinden. Zo kun je op het HBO bijvoorbeeld Milieukunde en Klimaat en Management en Land en Watermanagement. Bij sommige van deze opleidingen heb je niet eens een achtergrond nodig met natuur- en scheikunde. Op universitair niveau heb je weer hele andere duurzame studies die je kunt doen. Dit zijn bijvoorbeeld Applied Earth Sciences, Environmental Sciences en FuturePlanet studies. Voor sommige van deze studies heb je bepaalde vakken zoals natuurkunde, scheikunde, of aardrijkskunde nodig, maar voor sommigen ook weer niet. Zo kan iedereen wel een duurzame studie vinden die past bij zijn of haar wensen en achtergrond. 

 

https://septemberadvies.nl/