Duurzaam Vandaag
Image default
Aanbiedingen

Zo richt jij een wachtkamer in!

Zo richt jij een wachtkamer in!

Is het voor jou tijd om de wachtkamer een nieuwe inrichting te geven? Dan is het een goed idee om stil te staan bij wat je nou precies wil veranderen. Hoe ziet de situatie er momenteel uit en wat is de gewenste situatie? Dit is erg belangrijk, zeker wanneer je mensen met verschillende visies en achtergronden ontvangt in deze wachtkamer. De inrichting van een project kost tijd, dus de wachtkamer verdient ook aandacht. In dit blogartikel hebben we een aantal punten opgesteld waar jij rekening mee moet houden bij het inrichten van je wachtruimte.

Belangrijke elementen van een wachtkamer

Wanneer je een wachtkamer inricht is het altijd verstandig om te werken naar een uitstraling die uitnodigt. Als de inrichting zodanig fijn is om naar te kijken zullen bezoekers het lang niet zo erg vinden om even te wachten voor ze geholpen worden, ze zullen het zelfs waarderen dat ze deze fraaie ruimte hebben mogen aanschouwen.

De entree 

De eerste indruk die een bezoeker krijgt van jouw praktijk of kantoor is bij de entree. Op het moment van binnenkomst velt de bezoeker binnen no time een oordeel over het bedrijf. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat het heel lastig is om deze mening bij te laten stellen. Het is daarom van groot belang dat de inrichting van deze ruimte net is en een georganiseerde uitstraling heeft. Er zijn een tal van manieren om deze kamer te organiseren, bijvoorbeeld met een garderoberek aan de wand of met een losse kapstok. Met deze toevoegingen aan zo’n ruimte zorg je direct voor minder rommeligheid.

 

Comfortabele meubels

Als je eventjes moet wachten in de wachtkamer is er niets vervelender dan meubilair waar je niet lekker op kan zitten, daarom is een aantal comfortabele stoelen of een sofa een aanrader.  Zorg bij het kiezen van meubilair wel voor items die compact zijn, zodat er genoeg mensen kunnen zitten. Een wachtruimte met te weinig zitplaatsen is absoluut een no-go, je kan het niet maken dat een aantal bezoekers moet blijven staan. Een tafel is ook erg handig, zeker wanneer er koffie en thee aangeboden wordt. Je hebt hier de keuze tussen een grote centrale koffietafel of kleine bijzettafeltjes, waardoor je meer ruimte overhoudt.

De juiste verlichting 

De juiste verlichting heeft een grote bijdrage aan de sfeer in de ruimte, zo blijkt uit onderzoek. De verlichting in jouw wachtkamer heeft dus ook invloed op de bezoekers die in de wachtkamer verblijven. Zorg voor voldoende daglicht, dit zorgt voor positieve gevoelens bij de bezoekers. Geel licht daarentegen is een echte afrader, gebruik dit zo min mogelijk want hier worden mensen snel suf van

https://katoprojecten.nl/