Duurzaam Vandaag
Image default
Aanbiedingen

Symbolen in sieraden: dit betekenen ze!

Er zijn een aantal symbolen die vaak in sieraden worden gebruikt. Sommige van deze symbolen hebben een religieuze of spirituele betekenis, terwijl andere gewoon iets vertegenwoordigen dat de drager dierbaar is. Hier is een blik op een aantal van de meest populaire symbolen gebruikt in sieraden en wat ze betekenen. In deze blog leggen wij de betekenis achter deze symbolen voor u uit.

Sieraden met kruizen

Een van de meest populaire symbolen gebruikt in sieraden is het kruis. Het kruis is een symbool van het christendom en wordt vaak gedragen als een herinnering aan iemands geloof. Het kan ook worden gezien als een symbool van bescherming of als een manier om solidariteit te tonen met andere christenen.

Het Keltische kruis is een ander populair symbool dat in sieraden wordt gebruikt. Het Keltische kruis is een symbool van de Ierse cultuur en erfgoed. Het wordt vaak gezien als een symbool van kracht en moed.

Sieraden met harten

Sieraden met harten worden vaak gezien als een symbool van liefde. De reden hierachter is dat het hart sneller gaat kloppen wanneer u verliefd bent. Harten kunnen ook staan voor vriendschap, medeleven en vriendelijkheid. Zo worden sieraden met harten vaak gegeven als cadeau aan dierbaren. Om te laten weten dat ze geliefd zijn.

Sieraden met een anker

Het anker is een ander populair symbool dat vaak wordt gezien in sieraden. Het anker is een symbool van hoop en stabiliteit. Het kan ook worden gezien als een symbool van kracht en doorzettingsvermogen. 

Sieraden met een lotusbloem

De lotusbloem is een populair symbool in het hindoeïsme en het boeddhisme. De lotusbloem is een symbool van zuiverheid, schoonheid en spirituele verlichting. De lotusbloem wordt vaak gezien als een symbool van een nieuw begin.

Sieraden bij Saffier Juwelier

Dit zijn slechts enkele van de vele symbolen die in sieraden worden gebruikt. Elk symbool heeft zijn eigen betekenis en betekenis. Kies een sieraad dat een betekenis heeft die speciaal voor u is. Wat de symboliek ook is, de betekenis van sieraden zijn altijd heel persoonlijk. Bij Saffier Juwelier hebben wij een ruime collectie aan mooie kwaliteit sieraden. Het zijn sieraden met klasse waar u lang van zal genieten. Kijk snel op de website voor ons assortiment.

https://www.saffierjuwelier.nl/