Duurzaam Vandaag
Image default
Woning en Tuin

Wat kost spouwmuurisolatie?

Ga je binnenkort je spouwmuur isoleren? Dan zijn er een paar tips die je goed kun gebruiken. Er zijn namelijk een aantal vragen die in je opkomen als je je spouwmuur wil isoleren. Een van de hamvragen is welke materiaalsoort je in je spouwmuur wil laten aanbrengen. Wat voor materiaal je moet gebruiken hangt veelal af van welk type woning je hebt. Heeft je woning een smalle spouw tussen de binnen- en buitenmuur, dan kan er volstaan worden met polystyreenschuimparels. In de volgende alinea’s meer tips over kostenspouwmuurisolatie. Ben je benieuwd welke die zijn, lees dan snel verder!

Wat is een spouwmuur?

Voor we verder gaan is het goed om eerst goed te begrijpen wat een spouwmuur is. Dit is niets anders dan de buitenmuur van een woning die twee delen omvat, namelijk de binnen- en buitenmuur. De spouw is dan de ruimte tussen deze twee muren. De spouwmuur is binnen de bouwtechniek toegevoegd aan de bouw van woningen om ervoor te zorgen dat vochtproblemen niet in het huis optreden. De buitenste muur dient voor de opvang van regen, terwijl de spouw het water kan doen verdampen door kleine ventilatiegaatjes dat in de binnenmuur zijn aangebracht. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom spouwmuurisolatie zo belangrijk is.

De isolatiewaarde

Wil je graag dat er bij spouwmuurisolatie een hogere isolatiewaarde bereikt wordt, zul je materialen van top kwaliteit moeten aanschaffen. Materialen met de code HR++ kun je gebruiken om een hoge isolatiewaarde te kunnen bewerkstelligen. Hoewel het om duur materiaal gaat, is het goed om je niet blind te staren hierop. Er bestaat altijd de mogelijkheid om je spouwmuurisolatie binnen een paar jaar tijd terug te verdienen. Het is dus heel erg belangrijk dat je precies welk materiaal in jouw situatie het beste uitkomt. Al deze punten moet je vooraf op een rijtje zetten voordat je begint met investeren.