Duurzaam Vandaag
Image default
Woning en Tuin

Wat is een kloostertafel?

Heb je een nieuwe tafel nodig? Succes, want de keuze is enorm. Maar als je op zoek bent naar een stoere, robuuste tafel die een leven lang mee gaat? Dan is de keuze eenvoudig: je koopt een kloostertafel.

De geschiedenis van de kloostertafel

Wellicht vraag je jezelf af of kloostertafels iets te maken hebben met kloosters. Het antwoord is kort: inderdaad.

Kloostertafels stammen inderdaad uit de tijd dat monniken elke dag vele uren konden werken aan tafels, bijvoorbeeld bij het schrijven van teksten. Als je zo lang aan tafel zit, wil je een tafel die sterk en comfortabel is. Je komt dan al snel uit bij de kloostertafel zoals we die nu kennen: stevige tafelpoten, een groot oppervlakte en een robuuste en duurzame uitstraling.

Eikenhout traditioneel de beste keuze

Al sinds de middeleeuwen worden kloostertafels gemaakt van eikenhout. Dat is niet voor niets. Eiken is perfect om meubels van te maken. Het hout is enorm hard, waardoor het tegen een stootje kan. Tegelijkertijd is het makkelijk te bewerken. En dat biedt mogelijkheden. Ook nu nog!

Kloostertafel volgens jouw wensen

Vertel ons wat je wilt en wij leveren de perfecte kloostertafel. Misschien staat hij al op je te wachten in onze showroom. Maar wil jij iets anders? Dan maken we het gewoon voor je. Ons vaste team vakmensen staat al op je te wachten in onze eigen werkplaats om jouw kloostertafel te bouwen. Precies volgens jouw specificaties, helemaal op maat.

Ben je nieuwsgierig geworden? Bezoek onze winkel in Zevenaar, of maak een afspraak voor een adviesgesprek.