Duurzaam Vandaag
Image default
Woning en Tuin

Waarom kiezen voor een Vivafloors PVC vloer?

Dit artikel gaat over de PVC-vloeren van de fabrikant Vivafloors. We gaan in op de redenen waarom u een PVC-vloer zou kiezen en waarom Vivafloors een goede keuze is.

Vivafloors

Vivafloors is een Nederlands bedrijf dat is gevestigd in Goor. Het bedrijf is opgericht in 2010. De onderneming is gespecialiseerd in PVC-vloeren. Het staat bekend om de hoge kwaliteit en de zeer ruime keuze. U kunt kiezen uit vier materiaalgelijkenissen: eiken, naaldhout, visgraat en tegels. Daarnaast kunt u kiezen uit vier stijlen: industrieel, modern, klassiek en landelijk. Vivafloors doet embossing. Dat betekent dat een vloer niet alleen op bijvoorbeeld eiken lijkt, maar dan ook zo aanvoelt.

Wat zijn de voordelen van een PVC-vloer?

De PVC-vloeren van Vivafloors bieden onder meer de volgende voordelen:

 • Door de vele keuzes die er zijn en ook omdat het materiaal heel resistent is, is het in vele ruimtes in de woning te gebruiken.
 • Vivafloors geeft 25 jaren garantie. Hun PVC-vloeren hebben dus een lange levensduur.
 • Ook door de embossing zijn de vloeren moeilijk van echt te onderscheiden.
 • De vloeren zijn bestand tegen vocht, dempen het geluid en voelen warm aan.
 • PVC-vloeren zijn gemakkelijk te onderhouden. Stofzuigen en dweilen volstaan. Dat is prettig als uw kinderen nog op de vloer spelen. Een PVC-vloer die eruit ziet als parket hoeft u niet te regelmatig van een nieuwe beschermlaag te voorzien.
 • De vloeren van Vivafloors worden gemaakt van zogenoemde Virgin PVC. Dat is puur materiaal en kan daarom gemakkelijk en zonder beperking worden gerecycled.

Varianten

De PVC vloeren van Vivafloors zijn qua leggen in twee varianten te krijgen, namelijk:

 • De lijmvariant
  Deze variant wordt verlijmd op de ondervloer en is prima geschikt om in combinatie met vloerverwarming te worden gebruikt. Deze relatief dunne vloer geeft de warmte erg goed door.
 • De klikvariant
  Deze variant bestaat uit elementen die tamelijk simpel in elkaar te passen zijn en is dus een goede optie als u de vloer zelf wilt leggen. Omdat de elementen los op de ondervloer worden gelegd, kunnen ze desgewenst weer eenvoudig worden verwijderd. Deze variant geeft een dikkere vloer dan de lijmvariant.

Aanschaf

De vloeren van Vivafloors zijn vanwege hun kwaliteit en brede keuze op veel plekken te krijgen. U kunt naar een winkel stappen die ze aanbiedt, maar u kunt ze ook online bestellen. Zoals gezegd is de klikvariant relatief simpel zelf te leggen. Kijkt u eens naar de website van Mijnvloeropmaat.nl

https://mijnvloeropmaat.nl/categorie/pvc-vloeren/vivafloors/