Duurzaam Vandaag
Image default
Woning en Tuin

Waarom is zonne-energie de beste energiebron?

Hernieuwbare energiebronnen worden snel de snelst groeiende energiebron in de Verenigde Staten, met een stijging van 42 procent in de afgelopen tien jaar. Hoewel hernieuwbare energiebronnen biomassa-, wind-, waterkracht-, geothermische en zonne-energie omvatten, heeft zonne-energie één duidelijk voordeel: het is toegankelijk.

Iedereen, overal

Google meldde onlangs dat op basis van de 60 miljoen daken in zijn Sunroof-technologie, ongeveer 80 procent van die daken een zekere mate van levensvatbaarheid van zonne-energie heeft. Dus of u nu een dak van 20 vierkante meter hebt in Brabant of een dak van 1500 vierkante meter in Groningen, zonne-energie is waarschijnlijk een optie. Echter moet je ook denken aan de nadelen zoals vogel, zo is eksters verjagen soms nodig.

Klaar, klaar, klaar

Het nemen van de beslissing over wie u uw zonne-installatie wilt doen, is waarschijnlijk het meest uitdagende onderdeel van het proces. Als je eenmaal de kans hebt gehad om het installatieprogramma te onderzoeken, te spreken en door te nemen, weet je meer over je behoeften en hoe het installatieproces zal verlopen. Zodra uw systeem is ontworpen en geïnstalleerd, is zonne-energie een relatief probleemloze onderneming die weinig tot geen werk van uw kant vereist. U kunt gerust zijn, want zonnepanelen zijn zeer duurzaam, hebben geen bewegende delen en vergen weinig tot geen onderhoud.

Incentives en kortingen

De overheid heeft onlangs de regelgeving vernieuwd voor zowel huiseigenaren als bedrijfseigenaren die een in aanmerking komend zonnestelsel installeren. Het belastingkrediet biedt een belastingvermindering van 26 procent op de installatiekosten voor systemen die op 31 december 2022 in gebruik zijn genomen. Dat bedrag daalt tot 22 procent in 2023 en daalt tot 10 procent voor bedrijven in 2024, terwijl het vervalt voor residentiële projecten.

Naast het federale belastingkrediet bieden veel staats- en lokale overheden en sommige nutsbedrijven stimulansen voor kwalificerende zonne-installaties. Bovendien bieden de meeste staten netmetingen aan, waardoor een eigenaar van een onroerend goed overtollige stroom die hij produceert terug kan verkopen aan zijn plaatselijke nutsbedrijf en dat kan gebruiken als tegoed op zijn elektriciteitsrekening.

 

https://zonnepanelenvogelvrij.be/