Duurzaam Vandaag
Image default
Woning en Tuin

Vezelcement golfplaten: Jouw daken waterdicht

Zijn de daken van jouw gebouwen aan vervanging toe? Dan wil je ervoor zorgen dat ze weer volledig waterdicht zijn. Door verschillende lagen over elkaar te leggen ben je vaak veel geld kwijt, terwijl je ook voor een goedkopere oplossing kunt gaan. Vezelcement golfplaten zijn dan een geschikte keuze. Deze platen kunnen in verschillende afmetingen aangeschaft worden, zodat je het altijd aan jouw dakconstructie aan kunt passen. Tevens zijn er een groot aantal voordelen aan te behalen. Goedkoop uit zijn voor een nieuw dak is namelijk niet het enige wat je eraan behaalt. Lees daarom snel verder.

 

Vezelcement golfplaten zorgen voor meer veiligheid

Vezelcement golfplaten zijn gemaakt van PVA kunststof vezels, die gebonden worden door cement. Hierdoor heb je altijd sterke platen in handen. Het is het moderne alternatief van de asbest platen. Ze hebben een vochtregulerende eigenschappen. Hierdoor zijn ze altijd waterdicht. Het waterdichte is voornamelijk aan de buitenkant. Er is namelijk wel ruimte om dampen van binnen af naar buiten te laten. Condensvorming komt daarom niet meer voor wanneer je jouw gebouw van deze dakbedekking voorziet. Aan de binnenkant zijn speciale veiligheidstrips gemaakt, zodat het doorvallen tijdens het monteren voorkomen kan worden.

 

De voordelen van de golfplaten

Vanaf het moment dat je de vezelcement golfplaten op jouw dakconstructie hebt gelegd, kun je profiteren van een groot aantal voordelen. Zo heb je altijd te maken met de vochtregulatie. Daarnaast hebben ze een geluiddempend vermogen. Geluiden van buitenaf zijn hierdoor niet meer hoorbaar binnen. De golfplaten zijn ook brandwerend. Hierdoor kunnen een groot aantal gebouwen van veiligheid worden voorzien. Wanneer je de platen eenmaal op het dak hebt liggen, hoef je er ook vrijwel geen onderhoud meer aan uit te voeren. Je hebt ondanks het weinige onderhoud wel een lange levensduur van het dak. De kosten op de lange termijn blijven hierdoor uit.

 

De platen altijd eenvoudig te monteren

Je kunt de vezelcement golfplaten in veel afmetingen krijgen. De lengtes en breedtes van de platen kunnen namelijk aan jouw dakconstructie aangepast worden. Je moet daarom goed op gaan letten welke je aanschaft. Dit maakt de montage van de platen ook eenvoudiger. Je hoeft immers geen extra draagbalken te plaatsen, maar legt de platen vast op de bestaande constructie. Jouw klussen zijn hierdoor eenvoudiger en sneller te realiseren en het dak zal weer waterdicht zijn. Jij gaat genieten van de voordelen die ze met zich meebrengen.