Duurzaam Vandaag
Image default
Woning en Tuin

Tuinkantoor: de oplossing voor de thuiswerker

Thuiswerken is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Maar in de praktijk is het voor veel mensen lastig om een geschikte plek in huis te vinden. Als jij één van die personen bent, is een tuinkantoor een goede oplossing: een extra werkruimte bij huis, die toch een scheiding maakt tussen privé en werk.

Wat is een tuinkantoor?

Een tuinkantoor is een losse werkunit, die in je tuin wordt geplaatst. Het is dus een extra werkruimte aan huis. Dat is ideaal als je huis te klein is of als alle kamers al bezet zijn. De unit heeft een ingebouwd bureau: je gaat zitten en start met werken. Het is echt bedoeld als kantoor. Het is geïsoleerd, met ramen zodat je altijd naar buiten kunt kijken. Daardoor heb je niet het gevoel dat je opgesloten zit tussen vier muren. Het kantoor is gemaakt om zowel zomer als winter comfortabel te kunnen werken. Daar zit het grote verschil met een omgebouwde schuur. Een schuur moet je helemaal aanpassen om een prettige werkplek te creëren. Dan is het nog maar de vraag of je op een koude winterdag het warm genoeg kunt krijgen. Bij een tuinkantoor is dat allemaal in één keer geregeld. Je laat het in je tuin zetten en daarmee ben je klaar. Je kunt meteen aan de slag.

Voordelen

Er zitten veel voordelen aan. Om te beginnen heb je een extra werkruimte aan huis.
Minstens net zo belangrijk is de scheiding tussen werk en privé. Je kunt apart gaan zitten zodat je niet constant door de kinderen gestoord wordt. Als je tieners hebt die de muziek hard aan hebben staan, merk je het verschil direct. De afscheiding van je woning zorgt er ook voor dat je aandacht niet steeds gaat naar de afwas die nog op het aanrecht staat of de was die in hetzelfde hoekje hangt waar jij je laptop hebt neergezet. Met andere woorden: een apart kantoor aan huis helpt om je beter te concentreren op je werk. Je werkt effectiever.
Het hoeft niet veel ruimte te kosten in je tuin. De kleinste modellen zijn ongeveer 2,5 bij 3 meter. Dat past in heel veel tuinen.

Meer mogelijkheden

Je kunt zelf bepalen hoe je tuinkantoor eruit ziet. Wil je alleen een bureau en een stoel? Prima. Je kunt ook kiezen voor een model met een opklapbed. Die kun je handig gebruiken als extra logeerbed. Er zijn zelfs modellen met ingebouwde douche. Daarnaast kun je zelf bepalen waar de deur komt, hoeveel ramen je wilt en nog veel meer.
Vind je het lastig om thuis te werken? Dan kan een tuinkantoor wel eens de ideale oplossing zijn.

https://myhomeoffice.nu/nl