Duurzaam Vandaag
Image default
Woning en Tuin

Tegels zetten in verschillende patronen

Je bent van plan om binnenkort tegels in huis te leggen, wat leuk! Grote kans dat je al veel hebt nagedacht over de verschillende kleuren die je zou kunnen combineren, maar wist je dat je tegels in heel veel verschillende patronen kunt leggen? Het hangt natuurlijk heel erg af van waar de tegels komen te liggen. Alle patronen kunnen overal gelegd worden, maar komen zeker niet even goed tot kun recht.

 

Niet zo makkelijk als je denkt

Tegels zetten is niet zo makkelijk als je misschien zou denken. Het leggen van een mooi patroon kan een hele uitdaging zijn, als je alles strak en netjes wilt hebben in ieder geval. Om je een duwtje in de goede richting te geven worden in deze blog verschillende legpatronen kort benoemd. Zo kun je er al een beetje over nadenken. Ook kun je zaken die gespecialiseerd zijn in tegels zetten vragen om advies, zij zijn er namelijk dagelijks mee bezig en weten wel wat er wel en niet mooi uit komt te zien.

 

Tegels zetten in halfsteenverband

Een van de meest populaire legpatronen is het halfsteenverband. Ze worden gelegd zoals je gewend bent ban stenen huizen. In langwerpige rechthoeken op elkaar gestapeld, op de helft van de ene tegel begin je met de volgende. Dit patroon zorgt voor een klassieke en strakke look.

 

Marmer mozaiek tegels

Mozaiek tegels zijn kleine tegeltjes die in vrijwel elk patroon gelegd kunnen worden. Het handige hieraan is dat je vaak mozaiek matjes kunt kopen, dan zijn de kleine steentjes al aan elkaar verbonden. Dan kun je qua patroon alle kanten op.

 

https://www.topmozaiek24.nl/mozaiek-tegels-plaatsen/

Gerelateerde artikelen

Binnendeuren: van grote invloed op de ruimtes in jouw huis

Koperen lampen

Ga met de tijd mee