Duurzaam Vandaag
Image default
Woning en Tuin

Rolluiken prijzen vergelijken

Wanneer je online al eens op zoek bent geweest naar rolluiken, dan zul je waarschijnlijk al wel gemerkt hebben dat de prijzen van rolluiken behoorlijk kunnen verschillen. Dit komt gedeeltelijk doordat er rolluiken van verschillende merken worden verkocht en uiteraard ook doordat er verschillende materialen worden gebruikt. 

Daarom is rolluiken prijzen vergelijken dan ook een verstandige keuze wanneer je online je nieuwe rolluiken gaat kopen. Er zijn verschillende aanbieders waarbij je terecht kan om rolluiken prijzen uit te zoeken. 

Waar vind je de beste rolluiken prijzen?

Hier is erg lastig antwoord op te geven. Rolluiken zijn om te beginnen een maatwerk product, waardoor de rolluiken prijzen altijd verschillen. Hoe groter een rolluik, hoe hoger de prijs en hoe meer extra opties, hoe hoger de prijs. 

Ook kan het een flink verschil opleveren wanneer je de montage en het meetwerk zelf doet. Dit kan zelfs wel een verschil van enkele honderden euro’s betekenen. Toch is dit vrijwel alleen mogelijk wanneer je online je rolluiken bestelt en daarom kiezen veel mensen hier dan ook voor! 

De beste prijzen vind je dan ook bij een webwinkel met goede aanbiedingen en standaard lage prijzen, zoals rolluikenland, wat tevens een van de grootste online aanbieders van Nederland is! 

Hoe wordt een rolluiken prijs berekend? 

Een rolluiken prijs wordt berekend op basis van voornamelijk afmetingen, merk en daarnaast ook nog de gekozen opties. Vooral de opties doen veel aan de uiteindelijke prijs. Rolluiken kunnen in bijna alle gevallen eenvoudig elektrisch worden gemaakt, maar hier zit wel een prijskaartje aan. Je betaalt namelijk meestal extra voor een buismotor en een bediening (schakelaar of afstandsbediening).

Deze opties verhogen de prijs al gauw met zo’n €150 per rolluik. Koop je dus een rolluik online en wil je de rolluiken prijs berekenen dan moet je daar wel rekening mee houden.

Hoe verlaag je de rolluiken prijs? 

De rolluiken prijs verlagen lijkt misschien een lastige opgave, maar dit valt in werkelijkheid enorm mee! Je kunt de prijzen laag houden door zelf te zorgen voor de montage en het opmeten van de ramen en deuren waar een rolluik voor moet komen. 

Op deze manier hoeven er geen monteurs langs te komen, die over het algemeen de prijs zo’n 30% hoger laten uitvallen. Daarnaast bespaar je ook nog flink door juist online een rolluik te kopen, de prijzen online zijn vaak een stuk concurrerender dan lokaal bij een showroom of bouwmarkt.