Duurzaam Vandaag
Image default
Woning en Tuin

Raamdecoratie van ilumio

Het aanbod van raamdecoratie is groot en divers. Er zijn talloze opties en eindeloze keuzes in soorten, materialen en kleuren. Ieder type raamdecoratie heeft weer unieke eigenschapen en kenmerken. Op de website van ilumio vind je alle informatie over alle soorten raamdecoratie. In deze blog lees je alles over rolgordijnen en krijg je antwoord op al je vragen. 

 

Rolgordijnen zijn al jaren een van de meest bekende en voorkomende soorten raamdecoratie. Deze populariteit is natuurlijk niet zomaar, de functies, kenmerken en eigenschappen van rolgordijnen spelen hier een grote rol in. Rolgordijnen zijn eenvoudig te bedienen waardoor je veel vrijheid en speling krijgt in het bepalen van je lichtinval en privacy. Rolgordijnen zijn beschikbaar in drie verschillende transparanties, hierdoor komen ze in iedere ruimte tot hun recht en voegen ze echt wat toe aan je interieurstijl. 

 

Drie verschillende transparanties 

Verduisterende rolgordijnen komen het meeste voor in de slaapkamer. De naam van deze rolgordijnen zegt het al, ze verduisteren een ruimte volledig. Deze dikke verduisterende stof zorgt ervoor dat je kunt genieten van een donkere kamer en een goede nachtrust. Naast dat verduisterende rolgordijnen zorgen voor een donkere ruimte, hebben deze dankzij de dikke stof ook een isolerende functie. Tussen het raam en rolgordijn is een stilstaande laag lucht, deze zorgt voor een isolerende laag wat weer invloed heeft op de temperatuur in huis. Zo blijft de warmte in de zomer buiten en blijft de warmte in de winter juist in huis.  

 

Naast een verduisterende transparantie zijn rolgordijnen ook beschikbaar in met een lichtdoorlatende stof. Deze variant is zo populair omdat deze rolgordijnen de perfecte samenhang zijn van privacy en lichtinval. Lichtdoorlatende rolgordijnen laten namelijk wel genoeg licht binnen, maar het is niet mogelijk om door deze stof heen te kijken. Deze lichtdoorlatende rolgordijnen komen veel voor aan de straatkant. Privacy is natuurlijk erg belangrijk in huis, dit geeft een veilig en vertrouwd gevoel. Lichtdoorlatende rolgordijnen zijn daarom perfect voor het behouden van je privacy .

 

De derde en laatste variant zijn transparante rolgordijnen, deze kunnen een ruimte omtoveren naar een licht, open en groot paradijs. Je kijkt namelijk door deze stof heen, waardoor je nooit je zicht naar buiten verliest. Heb je een mooie tuin of een mooi uitzicht waar je graag altijd van blijft genieten, dan zijn transparante rolgordijnen de perfecte raamdecoratie. Transparante rolgordijnen hebben een luxe uitstraling. Een ander groot voordeel van deze raamdecoratie is je deze goed kunt combineren met overgordijnen of inbetween gordijnen, hierdoor kun je genieten van nog meer voordelen en krijg je alle vrijheid in het bepalen van je interieurstijl.