Duurzaam Vandaag
Image default
Woning en Tuin

Om deze redenen kiest u voor zonnepanelen

Er zijn vele redenen waarom huiseigenaren voor zonnepanelen kiezen. Maar het milieu en lagere energiekosten zijn toch wel de meest voorkomende. Veel mensen zijn zich ervan bewust dat zonne-energie een geweldige verbetering van de woningefficiëntie is. Ze willen graag hun voetafdruk verkleinen en tegelijkertijd de waarde van hun eigendom verhogen. Is uw motivatie voor zonne-energie economisch, ecologisch of persoonlijk? In dit blog vijf redenen waarom u er goed aan doet om te kiezen voor zonne-energie.

Elektriciteitsrekening verlagen dankzij zonnepanelen

Met zonnepanelen genereert u gratis stroom gedurende de volledige levenscyclus van uw systeem van soms wel meer dan 25 jaar. En of u nu een huiseigenaar, een bedrijf of een non-profit organisatie bent, elektriciteitskosten vormen een groot deel van uw maandelijkse uitgaven. Met zonnepanelen brengt u uw energierekening omlaag. Zelfs als u niet alle benodigde energie produceert. De opgewekte stroom zal hoe dan ook uw energierekening verlagen. En zo bespaart u nog steeds veel geld.

Investering zonnepanelen dubbel en dwars terugverdienen

Zonnepanelen zijn geen kostenpost. Ze zijn een van de beste manieren om te investeren. Met rendementen die kunnen wedijveren met die van meer traditionele investeringen. Zoals aandelen en obligaties. Dankzij de aanzienlijke besparingen op de elektriciteitsrekening betaalt de gemiddelde huiseigenaar zijn zonnepanelensysteem in zeven tot acht jaar terug. Zodoende heeft hij een rendement op zijn investering van 20 procent of meer.

Geen last meer van stijgende energiekosten

Een van de meest duidelijke voordelen van zonnepanelen is de mogelijkheid om de energieprijzen af te dekken. In de afgelopen jaren zijn de elektriciteitsprijzen voor huishoudens per jaar flink gestegen. Door nu in een zonne-energiesysteem te investeren via Veba Energie, bent u beschermt tegen onvoorspelbare stijgingen van de elektriciteitskosten. Heeft u als bedrijf of huiseigenaar te maken met een fluctuerende cashflow? Dan kunt u met zonne-energie zelfs uw uitgaven beter voorspellen en beheren.

Verhoging van de waarde van uw onroerend goed

Woningen die zijn uitgerust met zonnepanelen hebben een hogere vastgoedwaarde. Ze worden ook nog eens sneller verkocht dan woningen zonder zonne-energie. Taxateurs houden steeds vaker rekening met zonne-installaties bij de waardebepaling van woningen. En naarmate huizenkopers meer te weten komen over zonne-energie, zal de vraag naar woningen met zonnepanelen blijven toenemen.

Bescherming van het milieu

Zonne-energie is een geweldige manier om uw ecologische voetafdruk te verkleinen. Gebouwen zijn verantwoordelijk voor een groot deel van alle CO2-uitstoot en zonne-energie kan dat aandeel aanzienlijk verminderen. Een doorsnee zonnepanelensysteem voor woningen elimineert elk jaar drie tot vier ton koolstofuitstoot. Dat is het equivalent van het planten van meer dan 100 bomen per jaar.