Duurzaam Vandaag
Image default
Woning en Tuin

Met een zitmaaier kunt u uw grote grasveld mooi onderhouden

ls u een groot gazon moet onderhouden, is het aan te raden een zitmaaier aan te schaffen. Bij de Kock machines heeft u wel keuze uit 36 verschillende modellen. De vraag is welke voor u het meest geschikt is. De eerste keuze die u moet maken, is of u gaat voor de standaard zitmaaier of voor een frontmaaier. Vervolgens kunt u kijken naar onderdelen als maaibreedte, maaihoogte en opvangbak. Een andere vraag die u kunt stellen is of de machine ook automatisch moet zorgen voor een mulchlaag of niet.

De zitmaaier is perfect voor grote stukken gras

De gewone zitmaaier is ideaal als u grote stukken gazon moet bijhouden en snel klaar wilt zijn. Over het algemeen kan deze maaier sneller maaien dan de frontmaaier, wat uw totale maaitijd soms wel kan halveren. Doordat het maaigedeelte midden onder de machine zit bent u ook zeer wendbaar, waardoor u keurig banen kunt maaien zonder gaten ertussen. Voor grote lappen gras met weinig obstakels is deze maaier ideaal. Hij is vaak ook goedkoper dan de frontmaaier, dus als u een machine wilt die goed is in één ding, namelijk snel maaien, dan is de deze maaier een goede keuze.

De frontmaaier

De frontmaaier heeft, in tegenstelling tot de standaard zitmaaier, het maaigedeelte voor de machine. Bij een gewone zitmaaier zit het maaigedeelte in het midden onder de machine en zit u er als het ware bovenop. Het voordeel van de maaier voorop te hebben, is dat u makkelijker onder bijvoorbeeld struiken en preciezer rondom obstakels kunt maaien. Immers, doordat u de maaier zelf ziet, kunt u deze beter besturen.

Multifunctioneel

Bij een frontmaaier kunt u het maaigedeelte vaak demonteren, waarop u vervolgens een andere handige tool weer kunt monteren. Op die manier heeft u dan binnen een handomdraai ook een sneeuwschuiver, veegmachine, klepelmaaier, sneeuwblazer of verticuteermachine. De frontmaaier is vaak duurder in de aanschaf, maar omdat hij multifunctioneel inzetbaar is, valt de prijs weer erg mee.