Duurzaam Vandaag
Image default
Woning en Tuin

Maak tuinieren leuk en makkelijk met worteldoek

Worteldoek is een geweldig product dat tuinieren leuk en makkelijk kan maken! Onkruid is vervelend, maar met worteldoek is onkruid verleden tijd. Veel mensen willen van een mooie tuin genieten. Zij zijn bereid om veel geld en werk in hun tuin te stoppen. Uit een mooie tuin kun je veel voldoening halen. Het is alleen jammer dat het verwijderen van onkruid zoveel tijd kost en dat het zo snel terug groeit. Zo kun je het idee hebben dat je constant bezig blijft. Hoe worteldoek werkt en hoe je het kunt gebruiken lees je daarom hier!

Wat worteldoek is

Worteldoek wordt soms ook antiworteldoek genoemd. Dit is een zwart doek met lijnen dat je over de grond in je tuin kunt leggen. Dit doek kun je voor verschillende doeleinden gebruiken. De werking van dit doek is altijd hetzelfde. Het voorkomt namelijk dat onkruid groeit. Dat gebeurt doordat het worteldoek zonlicht tegenhoudt. Wel laat het doek zuurstof en water door. Zo krijgen je planten nog steeds de voedingsstoffen krijgen die ze nodig hebben.

Hoe je worteldoek gebruikt

Worteldoek kun je voor verschillende doeleinden gebruiken. Zo kun je het gebruiken als je planten of bloemen in je tuin wil planten. Dit doe je door gaten te knippen of snijden in het doek waarin je de planten poot. Let er hierbij wel op dat de wortels van de planten of bloemen wel goed in de grond onder het doek zitten. Ook is het verstandig om de gaten niet te groot te maken. Anders kan er alsnog onkruid om de planten gaan groeien. Daarnaast kun je worteldoek gebruiken onder tegels of grind om zo de groei van onkruid tegen te gaan.

Worteldoek kopen en vastleggen

Worteldoek is in verschillende kwaliteiten te koop. Het is dus erg verstandig om het doek te kopen bij een betrouwbare winkel. Als je worteldoek wilt gebruiken, is het verstandig om één stuk worteldoek te gebruiken. Als je toch meerdere stukken doek nodig hebt, kun je deze het beste minstens vijf tot 10 centimeter laten overlappen. Zo voorkom je dat de doeken met de tijd verschuiven waardoor er onkruid tussen kan groeien. Tuinieren wordt dus leuk en makkelijk dankzij worteldoek!