Duurzaam Vandaag
Image default
Woning en Tuin

LED verlichting; dé duurzaamste manier om uw woning of bedrijf te verlichten

Duurzaamheid is anno 2021 nog steeds van groot belang! Begin dit jaar bracht David Attenborough een documentaire uit met de oproep om duurzamer te leven, voordat het te laat is. Gemeentes maken budget vrij voor haar inwoners om woningen en bedrijven te verduurzamen. De ernst van de gevolgen lijkt duidelijk voor alle inwoners, maar toch zijn er nog veel huishoudens / bedrijven die niet volledig zijn verduurzaamd. Oké wij snappen dat het duur is om uw hele woning te verduurzamen, maar er is een goedkope oplossing.

Waar moet ik beginnen?

Uw woning of bedrijf verduurzamen kunt u op meerdere manieren doen. Een van de goedkoopste en makkelijkste manier is LED verlichting. Door halogeen lampen of spots te vervangen door LED verlichting bespaart u tot wel 80% energie. De aanschaf van LED verlichting is aan de dure kant, maar dit bedrag kunt u al binnen 1 jaar terugverdienen.

Kwaliteit van LED verlichting

Zoals in vorige alinea besproken is LED verlichting ongeveer 80% energiezuiniger dan halogeen verlichting. Nu zult u denken dat dit invloed heeft op de kwaliteit van de verlichting, maar niets is minder waar! LED verlichting geeft mooi warm wit licht, waarmee u een gezellige sfeer creëert  zowel binnen als buitenshuis.

Waar kan ik LED verlichting toepassen?

Overal. LED verlichting kunt u overal toepassen. U kunt er uw woonkamer, badkamer, keuken, veranda of tuin mee verlichten.

Wanneer u ervoor kiest om in uw badkamer LED spots te gebruiken dient u wel rekening te houden met de IP-waarde van uw LED spots. De IP-waarde geeft aan in hoeverre de spots zij beschermd tegen water en stof. Hoe hoger de cijfers des te beter de spots zijn beschermd. Voor badkamer spots raden wij minimaal een IP waarde van 65 aan. Bij veranda verlichting dient u ook rekening te houden met de IP-waarde van de spots. Bij een veranda wordt een IP-waarde van 44 aangeraden en bij buitenverlichting IP-65.

Bent u nieuwsgierig geworden? Bekijk ons assortiment in veranda led verlichting of inbouwspots led badkamer verlichting.

Gerelateerde artikelen

Isolatie-spouwmuur.info beperkt uw energiefactuur!

Perfecte deursloten voor de beveiliging van uw huis

Mooie hanglampen kopen