Duurzaam Vandaag
Image default
Woning en Tuin

Kunststof kozijnen en woontrends 2022

Wat zijn de woontrends voor 2022

Elk jaar zijn er weer nieuwe trends op gebied van woningen. Ook dit jaar zijn er weer een aantal nieuwe trends. De laatste jaren is duurzaamheid een erg belangrijk thema in onze samenleving. In dit artikel bespreken we de woontrends op gebied van kozijnen!

Verduurzamen via kunststof kozijnen

In 2022 wordt duurzaamheid weer belangrijker dan ooit, de overheid steunt verduurzaming van woningen ook doormiddel van de SNN, er worden subsidies uitgegeven voor het verduurzamen. Dit maakt het voor woning eigenaren erg aantrekkelijk om kunststof kozijnen te plaatsen. Kunststof kozijnen zijn de perfecte manier om uw woning beter te isoleren, op deze manier kunt u daardoor ook op stookkosten besparen.

Schuifpui van kunststof

Het voordeel van een schuifpui is dat je een directe en mooiere doorgang naar je tuin hebt. In de zomer kan je optimaal genieten van je tuin, je loopt vanaf je woonkamer zo de tuin in. Veel mensen zien dit als een groot voordeel. Daarnaast ontvangt je woning heel veel daglicht. Kortom, een prachtige toevoeging aan je huis. Om in te spelen op deze trends bent u bij Qozijn aan het juiste adres. Met meer dan 10 jaar ervaring in kunststof kozijnen zijn wij een betrouwbare partij. Qozijn is pas tevreden als u dat bent. Wilt u passend advies voor uw woning? Maak een afspraak met één van onze adviseurs voor de beste kunststof kozijnen prijs op maat!

Kunststof kozijnen vs. houten kozijnen

Veel mensen twijfelen bij het kiezen van kozijnen of deze in het kunststof of in het hout worden gezet. Deze keuze wordt telkens makkelijker aangezien het verschil qua zichtbaarheid steeds minder wordt, dit komt door de hoge kwaliteit van kunststof. Daarnaast is er ook een hout-nerf look beschikbaar waardoor de kozijnen identiek op houten kozijnen lijken. In dit artikel wordt het verschil tussen kunststof kozijnen met houtnerf en houten kozijnen uitgelegd.

De verschillen tussen kunststof en hout:

  • Details van kunststof kozijnen zijn beter, de hoekverbindingen zijn perfect.
  • Gevoel van hout is voor bepaalde mensen erg van belang.
  • Het hang en sluitwerk van kozijnen zijn bij zowel kunststof als houten kozijnen met dezelfde klinken en scharnieren.
  • Verkleuring, kunststof kozijnen verkleuren nooit, dit is bij hout wel een mogelijkheid.
  • Stevigheid, de stevigheid van kunststof kozijnen in vergelijking met houten kozijnen is een stuk steviger.
  • Onderhoud, qua onderhoud vereisen kunststof kozijnen nauwelijks tot geen onderhoud. De kosten qua onderhoud liggen bij houten kozijnen hoger.
  • Kunststof gaat langer mee dan hout, daarnaast zijn kunststof kozijnen ook recyclebaar. Kortom, kunststof kozijnen zijn duurzamer.
  • Isolatiewaarde, kunststof kozijnen in combinatie met HR++ glas zorgen ervoor dat u woning uitstekend geïsoleerd is.

Desondanks de grote verschillen en vele voordelen van kunststof kozijnen zijn er nogsteeds mensen die kiezen voor houten kozijnen. Dit komt vaak ook door het goede gevoel wat houten kozijnen geven. Op basis van de vele verschillen raden wij mensen kunststof kozijnen aan, op lange termijn is dit een betere keuze voor uw woning.

Officieel dealer van Schüco kozijnen

Qozijn plaatst kunststof kozijnen van het A-merk Schüco, deze plaatsen wij in combinatie met zonwerende coating, raamdorpelstenen, vensterbanken, ventilatieroosters etc. Daarnaast worden de kozijnen standaard met HR++ glas geleverd. Qozijn levert kunststof kozijnen alleen inclusief montage, om er zeker van te zijn dat de montage goed verloopt en hierin geen fouten ontstaan. Daarop bieden wij dan ook 10 jaar garantie. Wilt u passend advies voor uw woning? Maak een afspraak met één van onze adviseurs!

https://www.qozijn.nl/