Ga voor een stoere keuken met betonlook

Een keuken mag best een beetje lef hebben toch? Voor wie houdt van robuust, ruw en een tikje industrieel, is ...

Een keuken mag best een beetje lef hebben toch? Voor wie houdt van robuust, ruw en een tikje industrieel, is een betonlook keuken echt een schot in de roos. Beton is namelijk al jaren bezig aan een flinke opmars in het interieur en vooral in de keuken steelt het de show. Logisch ook, want zo’n stoere uitstraling geeft je keuken net dat beetje extra karakter. Zo kun je een keuken kopen bij Kitchen247.com in iedere gewenste stijl en dus ook betonlook!

Wat maakt een betonlook keuken zo speciaal?

Een keuken met betonlook is simpel gezegd een keuken die eruitziet alsof er flink wat beton is gestort. Soms is het écht beton, soms alleen de looks ervan, maar hoe dan ook, het ziet er lekker robuust uit. En het mooie is dat er verschillende stijlen mogelijk zijn. Van rauw industrieel tot een mix van warm hout met stoer beton. En zeg nou eerlijk, wie droomt er niet van zo’n Pinterest-proof plaatje?

Hoe pak je dat aan, zo’n keuken met beton?

Beton in de keuken kun je op allerlei manieren gebruiken. Een betonnen aanrechtblad is misschien wel de bekendste, maar ook een achterwand, keukenkastjes of zelfs een betonnen vloer geven direct die stoere vibe. Wil je het iets zachter maken? Dan is hout een topcombinatie. Zo krijg je dat warme, gezellige gevoel zonder dat het allemaal te lief wordt. Ben je meer van het pure werk? Ga dan voor zwart met beton, dat oogt lekker krachtig en modern.

Wat zijn nou de voor- en nadelen?

Zoals alles in het leven heeft ook beton en betonlook keukens z’n plussen en minnen. Echt beton is bijvoorbeeld supersterk, hittebestendig en slijtvast. Je krijgt het dus niet zomaar stuk, en met een beetje geluk gaat het jaren mee. Bonuspunt: je kunt het helemaal op maat laten gieten. Maar ja, er zit ook een keerzijde aan. Beton is zwaar, kan vlekken krijgen en is gevoelig voor zuren. Dus even met een fles wijn morsen of citroen vergeten op het blad te leggen, kan je duur komen te staan. Regelmatig een beschermlaagje aanbrengen is dan ook geen overbodige luxe.

Ben je meer van makkelijk schoonmaken en weinig zorgen? Dan is betonlook ideaal. Dit is vaak een blad van kunststof of composiet met een betonlaagje erop. Lichter, makkelijker schoon te houden en nog steeds die stoere uitstraling. Wel opletten met hete pannen en flinke temperatuurschommelingen, want dan kunnen er scheurtjes ontstaan. Tja, je kunt niet alles hebben.

Waar is betonlook eigenlijk van gemaakt?

Vraag je je af hoe het komt dat betonlook zo echt lijkt? Dat komt door betonstuc, of zoals het ook wel genoemd wordt, beton ciré. Hiermee geef je andere materialen, zoals composiet, keramiek of kunststof, die typische betonuitstraling. Elk materiaal heeft zo z’n eigen voordelen. Composiet is makkelijk schoon te maken, kunststof is vriendelijk voor je portemonnee en keramiek is dan weer ijzersterk en goed bestand tegen krassen.

Betonlook hoeft niet altijd grijs te zijn

Denk je bij beton alleen maar aan grauwe grijze muren? Niet nodig. Betonlook is er in veel meer tinten. Van lichtgrijs tot bijna zwart, maar ook bruin of donkergroen komt vaak voorbij. Supermooi trouwens om een witte of zwarte keuken te combineren met een betonlook blad. Zo’n contrast maakt het allemaal net wat spannender. En voor de durfals, een betonlook werkblad kan ook goed samen met een trendkleur als groen, geel of zelfs lila.

Combineren kun je leren

De kracht van beton? Het laat zich makkelijk combineren. Vooral hout is een gouden duo. Denk aan een houten keukeneiland of houten kastjes gecombineerd met een betonnen blad. Zo blijft het stoer, maar wordt het niet kil. Hou je van modern? Zwart staal doet het ook goed. Zwarte grepen, een stoere kraan of een industrieel rekje aan de muur maken het plaatje helemaal af.

Wil je het iets zachter maken? Gebruik dan accessoires van katoen, wol of riet. Oké, je gaat geen fluwelen muurtegels tegenkomen, maar een fluwelen krukje of een paar zachte theedoeken kunnen al genoeg doen om de boel iets minder streng te maken.

Gerelateerde berichten die u niet mag missen

Woning en Tuin

Wat te doen bij problemen met je airco?

Een goed werkende airco zorgt voor een comfortabel binnenklimaat, maar wat als hij ineens hapert? Sommige problemen kun je eenvoudig zelf oplossen, terwijl andere beter