Duurzaam Vandaag
Image default
Woning en Tuin

Dit zijn de best geteste zonnepanelen!

We zien ze steeds vaker voorbij komen, zonnepanelen. Mensen willen graag hun steentje bijdragen aan een groenere leefomgeving, en hiervoor is het zelf opwekken van zonne-energie een goede stap. Geen wonder dat het aanbod in zonnepanelen daarom ook flink is gegroeid de afgelopen jaren. Heb je besloten zonnepanelen aan te schaffen, maar weet je niet welke je moet kiezen? In dit artikel vertellen we wat de beste keuzes zijn!

Verschillende soorten zonnepanelen

Voordat je zonnepanelen gaat aanschaffen is het goed om te weten welke soorten er zijn. De meest voorkomende zonnepanelen zijn de monokristallijne- of polykristallijne zonnepanelen. De monokristallijne hebben een hoger rendement, maar zijn daarom ook wat prijziger. Ze zijn gemaakt van een kleur, vaak donkerblauw of zwart en worden daarom als mooier ervaren. De poly kristallijne zonnepanelen bestaan uit grotere kristallen, waardoor het soms lijkt of er scherven in de panelen zitten. De aanschafprijs van deze zonnepanelen ligt een stuk lager. 

Hoeveel zonnepanelen kun je kwijt?

Er zijn verschillende situaties die uitmaken wat de beste zonnepanelen zijn die je kunt plaatsen. Als eerste ligt het eraan hoeveel dakoppervlakte je beschikbaar hebt voor de zonnepanelen. Heb je een rijtjeshuis en niet veel plek voor zonnepanelen? Maar wil je toch het hoogste rendement behalen? Dan wil je kiezen voor zonnepanelen met een hoge capaciteit! Kan jouw dak bijvoorbeeld tot 16 zonnepanelen kwijt en wil je je volledige energieverbruik terug winnen met zonnepanelen? Dan is het belangrijk om te weten wat je ongeveer jaarlijks verbruikt, om daar de soort zonnepaneel op af te stemmen. Heb je een heel groot dakoppervlak, dan heb je veel keuze uit welke soort zonnepanelen je kunt plaatsen. Je hoeft dan niet perse te gaan voor degene met het hoogste rendement. 

Beste zonnepanelen uit de test

Zonnepanelen.net test 125 zonnepanelen naast elkaar van maar liefst 45 verschillende merken en publiceert hier maandelijks de resultaten van. Ben je benieuwd naar de top tien of het volledige testrapport van zonnepanelen.net? Bekijk dan hier de beste zonnepanelen van 2021!