Duurzaam Vandaag
Image default
Woning en Tuin

De voordelen van een refurbished computer

We kunnen ons geen leven zonder computer voorstellen. Je wilt dat je altijd probleemloos en veilig je pc kunt gebruiken. Hierdoor gaan we na een aantal jaar op zoek naar een nieuwe computer. Dit kan al snel in de papieren lopen. Wil je wel een betrouwbare, up-to-date computer tegen een scherpe prijs, dan is een refurbished computer de oplossing! De volledig gereviseerde desktops zijn volledig gecheckt en kapotte onderdelen zijn vervangen. Je geniet dus van een bijna nieuwe pc, maar dan heel voordelig.

Zijn refurbished computers goed?

Helaas bestaat nog vaak het stigma dat gebruikt altijd slechter is. Hier is tegenwoordig niet meer sprake van. Refurbished computers worden door professionals gecontroleerd op veel diverse punten. Na het refurbishing heb je een computer in handen die niet onder doet van een gloednieuwe pc. Wij vertellen je alles over de voordelen van deze desktop.

Minder geld uitgeven

De meest voor de hand liggende reden om een refurbished computer te kopen is de korting. Het is geen geheim dat het kopen van de nieuwste computer meestal gepaard gaat met een hoge prijs. Aan de andere kant kun je refurbished computers vinden met 50% korting of meer! 

Refurbished computers kunnen net zo snel zijn als nieuwe modellen

Een refurbished computer of pc hoeft niet ‘oud’ te betekenen. Oudere computers worden geupdatet naar het nieuwste besturingssysteem. Bovendien kun je bij veel aanbieders de samenstelling van de computer helemaal zelf bepalen. Je merkt niet dat je gebruik maakt van een refurbished model.

Milieuvriendelijk

Wanneer je refurbished computers koopt, help je het milieu. Stel je eens voor als we met z’n allen om de vier jaar nieuwe computers kopen en oude modellen worden weggegooid. Dit terwijl de pc’s nog in perfecte staat zijn. Door een refurbished model te kopen, draag jij bij aan een duurzame manier van consumeren. 

Veelzijdigheid

Je zult ongetwijfeld belangrijke overwegingen hebben waar je rekening mee gaat houden. Als je veel reist, is een lichte laptop met een behoorlijke batterijduur zinvol. Als je constant in vergaderruimtes zit om te presenteren aan collega’s of klanten, is een laptop met goede aansluitmogelijkheden een must-have. Een computer met grafische mogelijkheden is een essentiële vereiste voor iedereen die zich bezighoudt met ontwerp-, animatie-, modellerings- of renderingwerk. Ook zullen pc-gebruikers waarschijnlijk een groter scherm met een hoge resolutie willen. Je hebt bij een refurbished pc altijd de mogelijkheid om een geschikte pc passend aan je wensen te vinden.

Jouw investering wordt beschermd door een garantie

Het feit dat je geen gloednieuwe computer koopt, betekent niet dat je geen garantie krijgt. Refurbished computers worden geleverd met een garantie om je gemoedsrust te geven. De meeste geven 1 jaar garantie en bieden gratis levering van de units. Bij sommige aanbieders heb je zelf 2 jaar garantie.