Duurzaam Vandaag
Image default
Woning en Tuin

De voordelen van een duurzame vakantiewoning

Een vakantiewoning hebben is natuurlijk iets geweldigs Je hebt een plek waar je in het weekend en in de vakantie naar toe kunt gaan en waar je de waan van de dag heerlijk van je af kunt laten glijden. Weet je wat nog mooier is? Dat is een duurzame vakantiewoning. Lees hier meer over wat een duurzame vakantiewoning precies is en wat precies de voordelen zijn van een duurzame vakantiewoning.

Een huis met een positief effect op het milieu

Wanneer we het hebben over een duurzame vakantiewoning, dan bedoelen we een huis dat weinig effect heeft op het milieu. Of anders; een duurzame vakantiewoning heeft juist een positief effect op het milieu.  Je kunt al snel zorgen voor een duurzame woning, bijvoorbeeld door te isoleren. Je stookt dan behoorlijk minder en dat betekent weer dat er veel minder schadelijke stoffen uitgestoten worden. Je bent dan lief voor de planeet en natuurlijk ook voor de eigen portemonnee. Verder is het veel comfortabeler wonen in een duurzame woning en dus ook in een duurzame vakantiewoning.

Je kunt de woning op tal van verschillende manieren verduurzamen

Je kunt een woning wel op honderden verschillende manieren verduurzamen. De ene maatregel gaat verder dan een ander en is ook ingrijpend en minder ingrijpend voor de vakantiewoning. De twee bekendste manieren van verduurzamen zijn echter zonder enige twijfel isoleren en het laten plaatsen van zonnepanelen. Zo kun je al snel geld verdienen en bovendien zijn er vaak subsidies als jij besluit om jouw huis te gaan verduurzamen.

Gunstig in zowel de winter als in de warme zomer

Kijken we naar isoleren, dan bereik je dat je altijd een aangename temperatuur in jouw woning creëert. Bovendien is isoleren niet alleen gunstig voor in de winter, maar zeker ook in de warmere zomermaanden. Is het buiten heel erg warm, dan zal die warmte bij een goed geïsoleerde woning veel minder snel jouw huis binnendringen. En is het winter, dan zal de warmte veel minder snel het huis verlaten. Het is bewezen dat alleen al het isoleren van de spouwmuur goed voor een besparing van 500 euro per jaar. Kun je nagaan wat je kunt verdienen als je ook de vloer en het dak nog eens zou gaan isoleren.

Jouw woning wordt op deze manier veel meer waard

Ook het laten aanleggen van zonnepanelen kan bijzonder de moeite waard zijn. Het is eveneens onderzocht dat zonnepanelen je gemiddeld zomaar 16.000 euro op kunnen leveren in de periode dat ze op het dak liggen. Verder is het een feit dat elke woning gewoon meer waard is als er zonnepanelen op het dak liggen. Dat geldt eigenlijk voor elk duurzame woning; die zijn gewoon veel meer waard. En zo heeft een duurzame woning gewoon heel erg veel voordelen. En is het geen prettige gedachte dat als jij geniet in jouw vakantiewoning de footprint voor het milieu en de aarde zo beperkt mogelijk blijft? Dat is toch wat iedereen tegenwoordig nastreeft of eigenlijk na zou moeten streven?