Duurzaam Vandaag
Image default
Woning en Tuin

De tuin opknappen door een hovenier in Veenendaal

Bent u woonachtig in de omgeving van Veenendaal (provincie Gelderland) en kan de tuin wel een opknapbeurt gebruiken? Goed nieuws! In Scherpenzeel en omgeving zijn talloze hoveniersbedrijven te vinden. Op die manier is er altijd wel een geschikt bedrijf die uw tuin dit seizoen zomerproof maakt. Samen met het uitgekozen hoveniersbedrijf is het mogelijk om uw droomtuin te gaan verwezenlijken. Wie wil dat nu niet?!

Het project genaamd “Tuin ontwerpen”

Het kan zomaar zo zijn dat u het project “Tuin opknappen” al een geruime tijd voor u heeft uitgeschoven. Wellicht waren andere zaken belangrijker. Natuurlijk is dat voor iedereen verschillend. Geen tijd bestaat echter niet; he t is een kwestie van prioriteit! En niemand heeft gezegd dat u zelf de tuin helemaal alleen moet gaan opknappen. Er is nu hulp door de hovenier uit Veenendaal. Als u een hoveniersbedrijf heeft uitgekozen, dan kan het leuke werk beginnen: het ontwerp! Heeft u zelf echter totaal geen idee hoe de tuin het beste kan worden opgeknapt of opnieuw kan worden ontworpen; geen zorgen. De hoveniers en tuin aanleggers denken met alle liefde met u mee. Tips en adviezen worden daarbij meegenomen.

Steekt u zelf de handen liever uit de mouwen?

U kunt uiteraard zelf de handen uit de mouwen steken en alvast gaan beginnen om de tuin om te gooien of het nieuwe gemaakte ontwerp te gaan verwezenlijken. Door de coronacrisis zitten veel mensen noodgedwongen thuis. Door het thuiswerken blijft er een hoop tijd over (lees: geen reistijd) en die tijd kunt u eenvoudig investeren in de tuin. Dit maakt helemaal niet uit of de tuin nu groot is of klein. Iedere tuin verdient evenveel liefde, zorg en aandacht, ongeacht de grootte en het formaat van de tuin. En onthoud hierbij: weer of geen weer, ga ervoor! Al deze inspanningen zullen uiteindelijk zeker lonen en u zult erg verheugd zijn over het resultaat.

Uw nieuw aangelegde tuin bijhouden

Naast het ontwerpen en het aanleggen is ook het onderhoud een belangrijk aandachtsgebied. Dit wordt namelijk altijd vergeten en is echt eeuwig zonde. Wanneer de nieuwe tuin helemaal klaar is en u tevreden bent, dan is het van groot belang om de tuin bij te houden. Dit hangt natuurlijk wel van een paar factoren af, bijvoorbeeld hoeveel groen u in de tuin heeft staan. Een handige tip leest u in de volgende alinea.

Tip om het gras/gazon bij te houden

Is er bijvoorbeeld een grasveld, dan moet dit veld regelmatig gemaaid worden in de zomermaanden. Wist u dat gras boven de 7 graden blijft groeien? Indien u niet zoveel tijd of zin heeft om het gras te maaien en bij te houden, dan is de aanschaf van een (elektrische) robot maaier een praktische en effiencite oplossing. Vaak kunt u dan zelfs met een bijbehorende app het complete maatschema instellen, zodat de maaier op de door u ingestelde tijden en dagen uw gras zal maaien. Zo zorgt u ervoor dat uw grasveld in een goede conditie blijft, zonder dat u steeds zelfs het gras hoeft te maaien. Lang leve innovatie en de hedendaagse techniek, toch?

Waar u ook woont, of dat nu in Veenendaal is of ver daarbuiten, het hebben van een verzorgde tuin is een wens van velen. Dit hoeft gelukkig niet bij een wens te blijven, want u kunt uw droomtuin iedere dag opnieuw gaan verwezenlijken!