Duurzaam Vandaag
Image default
Woning en Tuin

De nieuwste trends voor tegels in 2021

De nieuwste trends voor tegels in 2021

Het gebruik van tegels in je woning zorgt voor een interieur dat een stijlvolle en luxueuze uitstraling heeft. Qua soorten, kleuren en formaten tegels volgen de trends zich tegenwoordig snel op. Dat maakt het best lastig om de voor jou mooiste en beste tegels uit te zoeken. Er is namelijk enorm veel keuze als het op tegels aankomt. Welke tegels zijn er in 2021 eigenlijk populair? In dit artikel lees je alles over de grootste tegeltrends van 2021. Profiteer ervan en kies ook voor hippe, eigentijdse of juist tijdloze tegels in je keuken, badkamer of op de vloer.

Tegels met grafische patronen

Een van de trends die we in 2021 gaan terugzien in tegelvloeren en wandtegels, is het gebruik van tegels met bijzondere grafische patronen. Tegels met mooie patronen en vormen zijn ideaal om in een ruimte als de keuken, badkamer of in de hal accenten aan te brengen. Andere benamingen voor deze grafische vloer- en wandtegels is Portugese tegels of patroontegels. Veel van deze Portugese vloertegels zijn uitgevoerd in een variatie neutrale kleuren als bruin, wit, zwart of grijs. Maar er is ook een ruime keuze als je Portugese tegels zoekt in felle, primaire kleuren. Enkele jaren gelden werden grafische tegels vooral in badkamers veel gebruikt. Maar tegenwoordig liggen ze ook vaak in de hal of in de keuken. Een tip: ook een deel van een wand in de woonkamer met Portugese tegels decoreren geeft een stilistisch gaaf effect!

Keramische terrazzo tegels

Zoek je een trendy tegel, dan kun je in 2021 ook kiezen voor prachtige keramische terrazzo tegels. Een tijd lang waren tegels in terrazzo stijl minder populair, maar momenteel worden deze tegels weer gewaardeerd vanwege de classy, moderne en stoere uitstraling die ze hebben. De tegels hebben unieke, niet-monocrome patronen die zorgen voor een formidabele eigentijdse look. Dus zoek je een tegel om de entreehal van je woning, de keuken of de badkamer op te frissen? Dan zijn keramische terrazzo tegels een slimme keuze!

Houtlook tegels

In 2021 doen houtlook tegels het goed. Hierbij kun je denken aan keramische vloertegels die op een parketvloer lijken, of aan tegels die een visgraatmotief vormen. Je profiteert bij het gebruik van deze tegels van de robuuste vloer die je legt, maar creëert tegelijk een warme, gezellige ruimte die romantisch, luxueus en tijdloos overkomt. Houtlook tegels worden ook wel keramisch parket genoemd. Ze zijn met name geschikt om een houtlook te creëren in vochtige ruimtes, zoals de keuken of de badkamer. Prettig aan keramische tegels met houtlook is verder dat ze krasvast zijn, lekker warm aanvoelen en in combinatie met vloerverwarming zijn te gebruiken. Daarbij zijn keramische tegels goed schoon te houden en vlekbestendig.

Mozaïek tegels

Nog een trend die dit seizoen een rol speelt in tegelland zijn mozaïek tegels. Tegels met mozaïekpatronen geven ruimtes als de keuken of badkamer een unieke, decoratieve uitstraling. Mozaïektegel zijn in elk ruimte echte blikvangers, die indruk maken en er modern uitzien. Verder is het met mozaïek mogelijk om allerlei bijzondere patronen aan te brengen.

Tegels met een metallic afwerking

Tijdloos, strak en luxueus: dat is de sfeer die grote metallic tegels oproepen. Metallic tegels zijn in 2021 een van de grootste tegeltrends. Er is qua soorten metallic tegels behoorlijk wat keuze. Zo kun je gaan voor tegels met een echte metallook. Maar ook een mix van metallic accentkleuren en een gave roestlook behoren tot de mogelijkheden als je voor deze tegelsoort kiest.

XXL tegels

Last but not least noemen we als tegeltrend zijn extra large tegels. Groot formaten tegels ofwel XXL tegels zijn vooral geliefd vanwege het feit dat hiermee het aantal voegen en naden in je tegelvloer tot een minimum beperkt kan worden. Daarbij ogen ze tijdloos en zijn ze snel te leggen. De tegels zijn vaak minimaal 80 cm groot tot gemiddeld 120 cm. Maar, geloof het of niet: er zijn ook grote wandtegels verkrijgbaar die groter dan 2 meter zijn.