Duurzaam Vandaag
Image default
Woning en Tuin

Binnendeuren: van grote invloed op de ruimtes in jouw huis

De stijl van een binnendeur heeft een grote invloed op de uitstraling van de twee ruimtes die door deze deur worden gescheiden. Door het veranderen van een binnendeur die grenst aan de woonkamer, kun je jouw hele woonkamer voorzien van een andere oogopslag.

Wil je dus eens iets anders met een kamer in jouw huis, maar heb je geen geld of zin om nieuwe meubels te kopen? Koop dan een andere binnendeur en je zult zien dat dat een enorm groot effect heeft op de rest van de ruimte!

Deur met of zonder glas

Als je ervoor wilt zorgen dat de ruimtes achter de binnendeur ruimer en lichter ogen, plaats dan een binnendeur met glas. Een binnendeur met glas zorgt er namelijk voor, dat het daglicht wat binnenvalt wordt doorgegeven naar de volgende ruimte. Ook geeft een deur met glas een ruimtelijk effect, doordat de ruimtes op het oog op elkaar doorlopen.

Wie graag wel de ruimtes fysiek wil scheiden, maar zoveel mogelijk open wil laten, kan het beste een geheel glazen deur nemen. Zorg ervoor dat de deur bestaat uit verhard glas. Dat is sterk en veilig.

Schuifdeuren: efficiënt en sjiek

Wil je het eetgedeelte scheiden van de woonkamer? Dan is het heel leuk om een schuifdeur te plaatsen. Schuif de deuren open wanneer je jouw gasten ontvangt en laat ze plaatsnemen in de eetkamer! Heb je geen eetkamer? Ook dan kan een schuifdeur heel geschikt zijn! Schuifdeuren zijn namelijk ideaal wanneer je beperkt de ruimte hebt.

Normale binnendeuren zwaaien open, waardoor je een gedeelte van de muur en de kamer niet kunt gebruiken. Bij een schuifdeur gaat geen ruimte verloren, omdat de deur niet openzwaait maar schuift. Hierdoor heb je naast de deur ook ruimte om meubels te plaatsen.

http://www.deurenshop.com